Merkez Yüreğir İlçesi Atakent Mahallesi'ndeki Ata Park'ta 12 Ocak akşamı saat 20.15 sıralarında meydana gelen olayda iddiaya göre Ercan Kartalmiş arkadaşları 29 yaşındaki Şevket Kale ve 28 yaşındaki Murat Aslan, parkta dolaşırken, yaktıkları ateşin etrafında oturan 8 kişilik grup içindeki Özcan Ayyıldız, "Ne bakıyorsunuz lan?" diyerek laf attı. Bu söze sinirlenen Ercan Kartalmiş, gruptakilerle tartışmaya başladı.

Kendisine bıçak çekenleri uzaklaştırmak için Ercan Kartalmiş, belindeki tabancayı çekip, Özcan Ayyıldız ile Abdullah Yiğit'e ateş açtı. Özcan Ayyıldız başından, Abdullah Yiğit, bacağından vuruldu. Olaydan sonra Ercan Kartalmiş, kaçtı. İki yaralı hastaneye kaldırılıp, tedavi altına alındı.

LAN SÖZÜ AĞRIMA GİTTİ

Cinayet Bürosu dedektiflerinin yürüttüğü çalışmalarda, şüpheli Ercan Kartalmiş ile olay sırasında yanında olan arkadaşları Şevket Kale ve Murat Aslan, dün yakalandı. Kartalmiş, silahı kendisinin kullandığını itiraf etti. Sorgusunda, olaya 'lan' sözünün neden olduğunu ileri süren Kartalmiş, "Parka girdik, 7-8 kişilik grup ateş yakmış etrafında oturuyordu. Bizi görünce içlerinden biri bana 'ne bakıyorsun lan' dedi. Lan sözü benim ağrıma gitti. Ben yanlarına gidip konuşmak istedim, bıçaklarla etrafımı sardılar, kendimi savunmak için tabancamı çektim, boğuşurken ateş aldı. Kime isabet ettiğini bilmiyorum" diye konuştu.

3 şüpheli sorgularının ardından adliyeye sevk edildi. Ercan Kartalmiş, polislerin arasında yürürken, gazetecilerin sorularına "Beni mecbur bıraktılar. Ben insan vurmak ister miyim? Aramızda bir şey yokken bana saldırdılar. Ben vurmasaydım, onlar beni vuracaktı" dedi.

Silahla adam yaralamak suçundan nöbetçi mahkemeye sevk edilen Kartalmiş tutuklandı, arkadaşları Kale ile Aslan ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest kaldı.