İddiaya göre, 23 yıl önce evlenen Ahmet ve Sevgi Çelik çiftinin kızları Yağmur, 3 yaşındayken menenjit hastalığına yakalandı. Tedavi için Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'nde kaldırılan Yağmur, 9 Haziran 2001'de hayatını kaybetti. Evlat acısı yaşayan Ahmet ve Sevgi Çelik çifti, küçük Yağmur'u, Yüreğir İlçesi'nde toprağa verdi. Kızının ölümünün şoku ile hastaneden teslim edilen ölüm raporunu incelemeyen Ahmet Çelik, normal hayatına devam etti.

ÖLÜ KIZI HAYATTA, KENDİSİ ÖLÜ

Yağmur'dan büyük 3 çocukları olan çiftin, bu olaydan sonra sırasıyla Elif ve Kemal adını verdikleri 2 çocukları daha oldu. Ahmet Çelik, Elif'i kayıt için Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürlüğü'nde gittiğinde şoke oldu. Resmi kayıtlarda Ahmet Çelik'in 'ölü' göründüğü, kızı Yağmur'un da yaşıyor olduğu ortaya çıktı.

ÖLÜLER DAVA AÇAMAZ

Nüfus Müdürlüğü'ndeki görevli memurların, “Sen ölüsünö dediği Ahmet Çelik, Adana Adliyesi'ne durumun düzeltilmesi için dava açamak istediğinde ise ikinci bir şok yaşadı. Çelik'in verdiği dilekçe “Ölüler dava açamaz, senin dilekçen işleme konulamaz gerekçesi ile geri çevrildi. Mahkeme yolu yüzüne kapanan Ahmet Çelik'in bütün girişimleri sonuçsuz kaldı.

ABLANIN KİMLİĞİNİ KARDEŞİ KULLANDI

Yağmur'un ölümünden sonra doğan çocuklarını da nüfusa yazdıramayan Ahmet Çelik, kayıtlarda yaşıyor görünen Yağmur'un nüfus cüzdanını, o öldüğünde 8 aylık olan kızları Gizem'e verdi. Gizem'in nüfus cüzdanını ise 3 yıl sonra dünyaya gelen Elif için kullandıklarını söyleyen Ahmet Çelik, "Hastanenin nüfusa gönderdiği yanlış evrak yüzünden ben 13 yıldır ölü gözüküyorum. Bugüne kadar resmi kurumlarla bir işim olmamıştı. Ama, şimdi Kemal büyüdü okula gitmesi gerekiyor. Henüz nüfusta kaydı bile yok. Yaşıyor gözüken kızım Yağmur'un kimliğini o öldüğünde 8 aylık olan Gizem'e verdik, Gizem'in kimliğini de Elif kullanmaya başladı. Bir parça da olsa sorunu çözdük, ama 2009'da dünyaya gelen oğlum Kemal'in kaydını yaptıramadım. Bu sorunun çözülmesini istiyorum" dedi.

ÖLÜ İLE EVLİYİM

Sık sık kızları Yağmur'un mezarını ziyaret edip, bakımını yapan Sevgi Çelik, hastanenin yanlış düzenlediği evrak yüzünden hayatlarının alt üst olduğunu söyleyerek, “6 çocuk sahibiyim, 3 yavrumdan 2'si kendi kimliklerini taşıyamıyor. Oğlum Kemal ise resmiyette bu dünyada hiç yok. Kanlı, canlı olan eşim resmiyette ölü, 13 yıl önce hayatını kaybeden kızım ise sağ görünüyor. Ben bir ölü ile evliyimö diye dert yanıp, bu karışıklığın düzeltilmesini istedi.