Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Konfederasyonu’nun (ÇOSKK), Yüreğir Gençlik Merkezi’nin katkıları ve Adana Büyükşehir Belediyesi sponsorluğunda düzenlediği ‘Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği’ etkinliğinde, 2. olan Ertuğrul Gazi İlkokulu’nun minik sporcuları, kazandıkları kupayı okul müzesine konulmak üzere müdür Kutbettin Demir’e teslim etti.
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Yüreğir Gençlik Merkezi’nde gerçekleştirilen şenliğe 8 okuldan 104 öğrenci katıldı. İlk kez katıldıkları etkinlikte Mendil Kapmaca küçükler dalında 2. olan Ertuğrul Gazi İlkokulu minik sporcuları, madalya ve kupayla ödüllendirildi. Türkan Güleç liderliğindeki Ertuğrul Gazi İlkokulu mendil kapmaca takımı; Baran Güldiren, Efe Esen, Oktay Demirtaş, Alperen Alp, Ramazan Taral, Nurettin Çelik, Birsen Korkmaz, Elif Biçer, Sevde Arıkan, Ceren Su Küçük, Durdane Erdem, Tauna Akıncı ve Nazra Öztürk’ten oluştu.
Büyük sevinç yaşayan minik sporcular için okulda düzenlenen törende bir konuşma yapan okul müdürü Kutbettin Demir, “Sporcularımızı bu başarılarından dolayı kutluyorum. Okulumuzu şenlikte en iyi şekilde temsil etmelerinden dolayı kıvançlıyız. Eğitim ve öğretim yuvası olan okulumuz, nitelikli eğitimin yanısıra sportif ve sosyal faaliyetlerde de en iyisini başarabilmek için çaba harcamaktadır. Paylaşmayı, birlik ve beraberliği, kaynaşmayı sağlayan, çocukların ruhsal ve bedensel gelişimi açısından da faydalı olan bu tür etkinliklere katılım çok önemli. Önümüzdeki yıllarda da bu faaliyetlerimiz devam edecektir” dedi.
Ertuğrul Gazi İlkokulu minik sporcuları, 30 Nisan’da yapılacak etkinlikte de başarılı olmaları durumunda Akdeniz Bölge Şampiyonası’nda Adana’yı temsil edecek.
ÇOSKK Mendil Kapmaca Federasyonu Adana İl Temsilcisi Bülent Dağ ve Sek Sek Federasyonu Adana İl Temsilcisi Mustafa Boybek de, başta okul müdürü Kutbettin Demir olmak üzere minik sporcuları ve öğretmenleri Türkan Güleç’i kutlayarak, başarılarının devamını diledi.