Acıbadem Adana Hastanesi’nde “3-9 Kasım Organ Nakli ve Bağışı Haftası” nedeniyle Organ Nakli Adana Bölge Koordinasyon Merkezi (BKM) Sorumlu Hekimi Dr. Nezahat Bingöl’ün de konuşmacı olarak katıldığı bir seminer düzenlendi, seminerin ardından hastane personeli organ bağışında bulundu.
“3-9 Kasım Organ Nakli ve Bağışı Haftası” nedeniyle düzenlenen etkinlikte konuşan BKM Sorumlu Hekimi Dr. Nezahat Bingöl, “Ülkemizde organ bağışının çoğu hayatını devam ettiren kişiler tarafından yapılmakta. Bu kişiler örneğin böbreklerinin birini veriyorlar ya da karaciğerlerinden parça bağışlıyorlar. Ancak gelişmiş ülkelere baktığımız zaman organ bağışlarının çoğunun kadavradan yapıldığını görüyoruz. Bu durumda kalp, kornea gibi organlar da ihtiyacı olan çaresiz insanlara umut oluyor. Tüm arzumuz ülkemizde organ bağışı konusundaki hassasiyetin artarak gelişmiş toplumlar seviyesine en kısa zamanda ulaşmasıdır” dedi.
“Karaciğer nakli ile hayata tutundum”
Dr. Bingöl’ün konuşmasının ardından kürsüye Acıbadem Adana Hastanesi’nin Arşiv bölümünde çalışan ve bundan yaklaşık 7 ay önce karaciğer nakli olan Aylin Atik geldi. Kendisini dinleyenlere organ bağışının önemini anlatmak için en güzel örneğin kendisi olduğunu söyleyen Atik, “Ben karaciğer nakli olmadan önce yaptığım hiçbir işten verim alamıyor, kendimi hep çok yorgun hissediyordum. Sosyal ortamlardan uzaklaşıyor, sık sık rahatsızlanarak doktora gitmek zorunda kalıyordum. Hayat kalitem düşmüştü. Ancak şimdi sağlığım yerinde ve işimin başındayım, adeta hayata yeniden tutundum” dedi.
Konuşmacıların sözlerini tamamlamalarının ardından seminere katılan hastane personeli toplantı salonunda kurulan stantta organlarını bağışlayarak bağışçı kartlarını aldılar.