Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’yi ziyaret edip, Adana’da afet riskli alanlarda kentsel dönüşüm planlamalarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.
Başkan Hüseyin Sözlü, beraberinde Genel Sekreter Şaban Acar, ASKİ Genel Müdürü Rahmi Pekar ve genel sekreter yardımcılarıyla birlikte Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin konuğu oldu. Başkan Sözlü, Sarıçam ilçesi Buruk Göztepe kentsel gelişim ve dönüşüm alanı, afet riskli alanlar ve yaban hayatı alanı gibi kentin kritik ve çözüme kavuşturulmayı bekleyen konularla ilgili bilgiler sundu. Başkan Sözlü, söz konusu bu bölgelerde yaşanan imar sorunlarının çözümü ve yeni planlamalarla ilgili Bakan Özhaseki’den destek istedi.
Adana’ya yakından tanığını vurgulayan Bakan Özhaseki ise Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olarak üzerilerine düşen desteği vereceklerini belirtti.
“Taşın altına elimizi koymaya hazırız”
Türkiye genelindeki 7 pilot ilde örnek yerleşim alanları projesinin gündemde olduğunu Aktaran Bakan Özhaseki, “Adana da bu proje kapsamında pilot iller arasında bulunuyor. Bu çalışmamızdan da anlaşılacağı üzere Adana’nın gelişimi ve değişimi noktasında elimizi taşın altına koymaya hazırız” dedi.
Başkan Sözlü ise Büyükşehir Belediyesi olarak otogar, sebze hali ve itfaiyenin taşınacağı bölge ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın örnek şehir projesini uygulamak istediği bölgenin kesiştiğini, bu noktada Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Türkiye’nin birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğu böyle bir süreçte ortak hareket etmekten memnuniyet duyacağını ifade etti. Başkan Sözlü, Bakan Özhaseki’ye misafirperverlikleri ve kente karşı ılımlı yaklaşımları için teşekkür etti.