Olay, gece saatlerinde merkez Seyhan ilçesindeki Fuzuli Caddesi üzerinde meydana geldi. İddiaya göre; anne ve babasının ayrılıp yeni evlilik yaptıktan sonra istemediği 18 yaşındaki Muhammet D., 5 yıl boyunca sokaklarda kaldıktan sonra çalışmak için kısa bir süre önce gittiği Antalya'dan kız arkadaşı B.Y.'nin çocuk esirgeme yurduna yerleştirilmesi üzerine yeniden Adana'ya geldi.

Kız arkadaşını görmek için arkadaşı Çağlar Durukan ile buluşan Muhammet D., arkadaşının hangi yurtta kaldığını öğrenmek için Adana Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü'ne gitti. Buradan bilgi alamayan Muhammet D., merkez Seyhan ilçesi Çevre Yolu'nda bir arabanın önüne atlayarak intihar etmek istedi. Çarpmanın etkisi ile başından hafif şekilde yaralanan Muhammet D., yeniden intihar etmek için ayağa kalkarak Fuzuli Caddesi üzerindeki tren köprüsüne çıktı.

Arkadaşı Çağlar Durukan'ın ikna edemediği genç için yoldan geçen bir kişi polislerden yardım istedi. Kısa sürede olay yerine gelen polisler genci intihardan vazgeçirmek için uzun süre uğraştı.

Köprü üzerinde oturan gencin, atlama ihtimaline karşı yol trafiğe kapatılırken, Can-Kur ekipleri de kurtarma çadırı açtı. Bir polis ve Can-kur görevlisinin ikna ettiği Muhammet D, kendi imkanlarıyla köprüden inmek istedi. Ancak, köprüden indiği sırada dengesini kaybeden genç, yere düşerek hafif şekilde yaralandı. Daha sonra görevlilerin koluna girip köprüden indirdiği genç, tedavi için olay yerinde hazır bekletilen ambulansa bindirildi.

Çağlar Durukan, arkadaşı Muhammet D'nin yıllarca sokaklarda kaldıktan sonra barmen olarak çalışmak için Antalya'ya gittiğini belirterek, ''Anne ve babası onu istemiyordu. Kız arkadaşının da çocuk esirgeme kurumuna yerleştirildiğini öğrenince bunalıma girdi. Konuşmak için beni çağırdı. Ancak ne olduysa bir anda otomobilin önüne atladı. Daha sonra kalkıp köprüye çıktı. Ben ikna etmeye çalıştım, ancak olmadı'' dedi.
Muhammet D.'nin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilirken, olayla ilgili inceleme başlatıldı.