Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak, Mart ayında Antalya’da 4 birincilik kazanan Paralimpikspor Kulübü Özel Sporcularını makamında kabul etti.
Ataşbak, özel sporcuların başarılarının her türlü takdirin üzerinde olduğunu vurguladığı konuşmasında şunları kaydetti.
“Özel sporcularımız, bir çok engelsiz insanın elde edemeyeceği başarılara imza atmaktalar. Onların elde ettikleri dereceler, başarıya giden yolda aşılamayacak engelin olmadığını göstermektedir. Sporcu kardeşlerimizi müsabakalara hazırlayan antrenörleri Alper Tekalp’i de özverisinden dolayı tebrik ediyorum. Nevriye Güngör’ün İtalya’da 1500 mt yarışında kazanabileceği bir yarışı, son anlarda rahatsızlanarak üçüncü bitirmesi, bizleri buruk bir sevinç yaşatsa da, gelecek için ümitleri yeşertmiştir.”
Paralimpikspor Kulübünün Antrenörü Tekalp, İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak’ın her zaman yanlarında olduğunu ifade ederek şunları söyledi.
“Başta İl Müdürümüz olmak üzere tüm Gençlik Spor İl Müdürlüğü çalışanlarına minnettarız. Neye ihtiyacımız olsa hep yanımızda oldular. Sporcularımız da kendilerine verilen değerleri elde ettikleri başarılarla boşa çıkarmadılar. Geçtiğimiz Mart ayında Antalya’da yapılan yarışmalarda 4 birincilik elde ettik. Bu başarılarından dolayı sporcularımı kutlarken, bir kez daha Abdulkadir Ataşbak ve ekibine şükranlarımı sunuyorum.”
Ramazan Gazi Köşker - Gülle Atma Akdeniz Bölge 1.si (Down Sendromu)
İlayda Taş - 400 mt’de kızlarda Akdeniz Bölge 1.si (Down Sendromu)
Ömer Öveç - 400 mt’de erkeklerde Akdeniz Bölge 1.si (Down Sendromu)
Aykut Yemişen - Gülle Atma Akdeniz Bölge 1.si (Mental)
Ayrıca, Ömer Övenç, İlayda Taş ve Aykut Yemişen’in yanı sıra, Nevriye Güngör ise millilik kontenjanından dolayı hafta sonu Adana Yüreğir Atletizm Pisti’nde yapılacak olan Özel Sporcular Türkiye şampiyonasına gitmeye hak kazandılar.