Seyhan Belediyesi bu yıl üçüncüsü düzenlenecek Portakal Çiçeği Karnavalı'nda gerçekleştireceği etkinliklerle organizasyonlarda ağırlığını hissettirecek. Düzenlenen etkinlikler kapsamında Selda Bağcan ve Gripin'de sahne alacak.

Seyhan Belediyesi'nin Yaşar Kemal Kültür Merkezi'nde düzenleyeceği etkinlikler arasında konser, film gösterimi, halkoyunu gösterileri, piknik ve pek çok renkli organizasyon bulunuyor. Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Portakal Çiçeği Karnavalı kapsamında düzenlenecek etkinliklere tüm Adanalıları davet etti.
Başkan Zeydan Karalar, Seyhan Belediyesi'nin 1–5 Nisan ve 10 Nisan tarihleri arasında 'Portakal Çiçeği Karnavalı' kapsamında düzenlenecek etkinlikleri açıkladı.

İşte Seyhan Belediyesi'nin Portakal Çiçeği Karnavalı kapsamında düzenleyeceği etkinlikler takvimi;

01 NİSAN 2015 ÇARŞAMBA
Saat 11.00–18.30 arasında Seyhan Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi'nde yiyecek, içecek, mefruşat, hediyelik eşya, karnaval aksesuarları ve canlı performansların sergileneceği bir gösteri gerçekleştirilecek. Etkinlikler kapsamında yöresel halk oyunu gösterileri ve Latin dansları gösterileri düzenlenecek. Adana hatırası fotoğraf çekimi yapılabilecek. Saat 19.00'da Yılmaz Güney'in Doğum Günü Programı Seyhan Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi'nde düzenlenecek. Yılmaz Güney filmlerinin de gösterileceği etkinlik kapsamında yazar Güney Özkılınç'la bir söyleşi gerçekleştirilecek. Yılmaz Güney Doğum Günü programında ayrıca Time Code Müzik Grubu bir konser verecek. Dönemin sanatçılarının yer aldığı sinevizyon gösterimi ve pandomim gösterileri ile gece renklenecek.

2-3-4 NİSAN
11.00 – 18.30 saatleri arasında Seyhan Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi'nde yiyecek, içecek, mefruşat, hediyelik eşya, karnaval aksesuarları ve canlı performansların sergileneceği bir gösteri gerçekleştirilecek. Etkinlikler kapsamında yöresel halk oyunu ve Latin dansları gösterileri düzenlenecek. Adana hatırası fotoğraf çekimi yapılabilecek. 2 Nisan'da 20.00'de 'Bu Toprağın Sesi' temalı ilginç ve renkli bir konser programı başlayacak. Beş ayrı dilde ezgilerin seslendirileceği konserde Ayhan Yılmazer, Murat Özmü, Soner Gülal, Onur Özsolak, Birsel Şenel, Sümran Fettahlıoğlu ve Esra Uğureli sahne alacak. 3 Nisan'da ise yine saat 20.00'de organizasyonunu Seyhan Belediyesi'nin gerçekleştirdiği Selda Bağcan konseri başlayacak. Konser Uğur Mumcu Meydanı'nda düzenlenecek.

YAŞAR KEMAL'İ ANMA PROGRAMI
Seyhan Belediyesi 4 Nisan Cumartesi günü Yaşar Kemal'i anma programı gerçekleştiriyor. Portakal Çiçeği Karnavalı kapsamında düzenlenen anma programı saat 14.30'da başlayacak. Vefatının ardından adının verildiği Seyhan Kültür Merkezi'nde düzenlenecek etkinlik protokol mensupları için düzenlenen kokteyl ile başlayacak. Saat 15.00'de Yaşar Kemal'i Anma Programı, belgesel gösterimi ve söyleşiye geçilecek. Programa Nebil Özgentürk, Şafak Pala ve Ayşegül Tözeren konuşmacı olarak katılacak.

ÇALGILI PAZAR YÜRÜYÜŞÜ VE MANGAL KEYFİ
5 Nisan Pazar günü saat 08.30'da Seyhan Belediyesi Portakal Çiçeği Karnavalı kapsamında organizasyonun belki de en renkli etkinliği başlayacak. Saat 08.30'da Mıdık–Hadırlı Kavşağı'nda başlayacak etkinlikte bu noktada toplanacak vatandaşlar Portakal Bahçeleri arasında 'çalgılı pazar yürüyüşü' yapacak ve yürüyüşün ardından mangal keyfi gerçekleştirecek. Seyhan Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi'nde aynı gün saat 19.00'da Muharrem Temiz–Seyfettin Çeki konseri düzenlenecek. Besteleriyle Özcan–Öznur Özdal'ın yer aldığı konser programını Seyhan Belediyesi ile Şiva Sanat Evi birlikte organize etti.

GRİPİN KONSERİ
Etkinlikler kapsamında 10 Nisan Cuma günü ise Serkan Kösedağ ve Gripin sahne alacak. Uğur Mumcu Meydanı'nda düzenlenecek olan konserinin başlama saati saat 19:00 olarak açıklandı. Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, 1–5 Nisan tarihlerinin kültür, sanat ve eğlence anlamında dolu dolu geçeceğini belirterek, "Tüm Adanalı hemşerilerimizi Seyhan Belediyemizin organizasyonlarına davet ediyorum. Kelimenin gerçek anlamıyla bir karnavalı el ele gönül gönüle birlikte yaşayalım. Kardeşliğimizi, sevincimizi ve coşkumuzu herkese gösterelim." dedi.