Ceyhan İlçesi'ne bağlı Büyükburhaniye Köyü'nde yaşayan emekli işçi Ali Özkaya'nın iki engelli oğlundan Sabri Özkaya, 9 Ağustos 2005'te ailesiyle gittikleri bir düğünde kayboldu. Aile, tüm aramalarına rağmen Sabri Özkaya'ya ulaşamadı. Baba Ali Özkaya, başta Adana, Mersin, Osmaniye olmak üzere çeşitli illerdeki polis merkezlerine oğlu için kayıp başvurusu yaptı. Ancak, aradan geçen yaklaşık 8 yıllık süreye rağmen Sabri Özkaya bulunamadı.

Çaresizlik içinde oğlundan umudunu kesen baba Ali Özkaya, bir süre önce rüyasında oğlunu gördü. Kendisine çay veren oğlunun yaşadığına inanan baba Özkaya, Doğu illerinde araştırma yapmak üzere ilk olarak Gaziantep'e giderek oğluyla ilgili kayıp başvurusu yaptı.

DUYGULU ANLAR YAŞADI

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, kayıp başvurusu yapılan çocuğun kayboluş tarihi ile bulunup yurda yerleştirilen çocukların bulunuş tarihlerini inceleyince, Sabri Özkaya'nın kaybolduktan bir gün sonra Gaziantep Otogarı'nda bulunup koruma altına alındığını belirledi. 21 yaşında kaybolan engelli Sabri Özkaya, aradan geçen 8 yıla karşın babasını görünce tanıdı ve sevinçle boynuna sarıldı. Öldüğünü sandığı oğluna yeniden kavuşan Ali Özkaya'ya çocuğu Gaziantep Emniyet Müdürü Ömer Aydın'ın makamında teslim edildi.

Oğlunu çalıştığı dönemde de aradığını ancak bulamadığını belirten Ali Özkaya, "Artık ümidimi kesmiştim. O nedenle aramayı bıraktım. Bu arada emekli oldum. Bir süre önce Sabri rüyama girdi. Bana siyah pantolonuyla çay getirip gülüyordu. Yeniden onun yaşadığına inandım ve aramaya çıktım. Bu doğrultuda Gaziantep'e gelerek polise başvurdum. Onların da dikkat ve sağduyusu sayesinde yavruma kavuştum. Bundan sonra her şey çok güzel olacak" dedi.

Emniyet Müdürü Ömer Aydın ise, sokakta bulunarak koruma altına alınan kimsesiz çocuklarla ilgili her türlü bilgi ve belgelerin sürekli değerlendirildiğini, polisin dikkat ve hassasiyeti sayesinde böyle dramatik bir gelişmenin mutlulukla sonuçlanmasından sevinç duyduklarını belirterek aileye geçmiş olsun dileğinde bulundu. Kendisi kayıpken annesi yaşamını yitiren Sabri Özkaya ise Emniyet Müdürü Aydın'ın makamında babasına sarılıp biran önce gitmek istemesi dikkat çekti.