Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi’nde, ‘Sağlık Çalışanlarına Uygulanan Şiddet’ konusunda farkındalık yaratmak amacıyla Sağlığa Değer Katanlar isimli fotoğraf sergisi açıldı.
Türkiye’nin önemli sorunlarından biri haline gelen ‘Sağlık çalışanlarına uygulanan şiddet’ konusuna dikkat çekmek amacıyla fotoğraf sanatçısı Birol Mert, Balcalı Hastanesi’nin çeşitli birimlerinde görev yapan sağlık çalışanlarının hangi koşullarda hizmet verdiklerini anlatan fotoğraflar çekti. Birol Mert’in yaklaşık 3 ay süren çekimlerinin ardından birbirinden güzel 40 fotoğrafı Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Hipokrat Toplantı Salonu Fuayesi’nde sergiye açıldı. Serginin açılışını ise Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar, Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Yeşim Taşova ve fotoğraf sanatçısı Birol Mert yaptı.
Açılışın ardından davetliler sergide yer alan fotoğrafları tek tek gezdi.
Burada konuşan Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar, insan sağlığı gibi çok önemli bir konuda sağlık çalışanlarının son derece özverili bir hizmet verdiğine dikkat çekerek, “Bu yüzden hasta ve hasta yakınlarımız sağlık emekçilerine karşı biraz empati yapmalarını istiyoruz. Gerçekten kudretli bir iş. Herkes elinden geleni yapıyor. O bakımdan sağlıkta şiddeti kesinlikle istemiyoruz. İnşallah bu işler son bulur. Arkadaşımız da çalışanlarımızın verdikleri hizmeti çok güzel bir şekilde resmetmişler. Her karesi gerçekten çok anlamlı. Emekleri için Birol arkadaşımıza çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Başhekim Prof. Dr. Yeşil Taşova ise sağlıkta şiddetin sağlık çalışanlarını son derece üzen ve kıran bir konu olduğunu ifade ederek, “Bu sergi çabalarımızın bir göstergesi oldu. Sergiyi bundan sonra bir üst kata çıkararak hastalarımızla da paylaşacağız. Karşılıklı empati ile şiddete hep beraber son verebiliriz” dedi.
Fotoğraf sanatçısı Birol Mert de sağlık çalışanlarının sesi olmak istediğini kaydederek, “Ben hem sağlık tarafından hem bir fotoğrafçı gözüyle baktım. Karşınızda yılın 365 günü, günün 24 saati bize bakmaya hazır bir sağlık çalışanı var. Empati kuramadığımızda bencilleşiyoruz bazen. Umarım o anlarda empatiyi ön plana çıkartır diye umuyorum. Hayırlı olmasını istiyorum. Böyle bir konuya umarım katkım olmuştur” ifadelerini kullandı.
Fotoğrafların sergiden sonra hastane girişine alınacağı belirtildi.