Müezzinoğlu, merkez Seyhan ilçesi Ziyapaşa Bulvarı'nda, TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı ve AK Parti Adana Milletvekili Necdet Ünüvar'ın seçim bürosunun açılışında, seçimlere kısa süre kaldığını belirterek, partililerden daha çok çalışmalarını istedi.

Seçim akşamı "bayram" yaşayacaklarını belirten Müezzinoğlu, milletin, bayramı hak ettiğini söyledi.

AK Parti hükümetinden önceki dönemlerde millete zulüm ve eziyet edildiğini anlatan Müezzinoğlu, şöyle konuştu:

"Milli iradenin hakkını ve hukukunu hep çiğneyerek geldiler. Milli iradenin ümüğünü sıkarak, millete zulmettiler, milletimizi geri bıraktılar ama partimizin kurucusu Recep Tayyip Erdoğan, 14 Ağustos 2001'de, millete tuzak kuranların kulağına küpe olması gereken şu cümleleri kullandı, 'AK Parti, milletin partisidir, AK Parti milletin değerleri ile siyaset yapacaktır. AK Parti, milletin hayallerinin ve umutlarının önünde koşacaktır. AK Parti, millete inanıyor, güveniyor.' Bu partiyi belirli güç odaklarına, sermayeye, medyaya, Pensilvanya'ya güvenerek kurmadık. Size inanarak ve güvenerek kurduk. Milletimize inandık, güvendik, insanımızla yürüdük."

Türkiye'de artık istenildiği zaman darbe yapılamayacağını, milletin iradesinin yok sayılamayacağını vurgulayan Müezzinoğlu, artık Recep Tayyip Erdoğan'ın, AK Parti'nin ve milletin olduğuna işaret etti.

Müezzinoğlu, kuruldukları günden bu yana millete hizmet yolunda yürüdüklerini aktararak, şunları ifade etti:

"Gece gündüz demeden hep çalıştık. 2002'de bu ülkede 617 ambulans vardı ve 3'te biri arızalıydı, 3'te birinde tıbbi donanım ve eleman yoktu. Kala kala 200 civarında ambulans kalıyordu, onu bulduğunuzda da 'Ambulansımız hastanızı almak için gelir ama mazotu yok, mazot koyarsanız alırız' deniliyordu. Şimdi soruyorum, ey CHP, ey MHP, ambulans uçaklarımız, helikopterlerimiz var mı? Şimdi şehir hastanelerini engellemeye çalışıyorlar çünkü bu millete o modern hastaneleri çok görüyorlar. Bu milleti hizmete layık görmüyorlar. 'Şehir hastaneleri bu millet için fazla' diyorlar ama ne derlerse desinler, Adana'ya bin 550 yataklı şehir hastanesini inşallah 19 Mayıs 2017'de biz açacağız. Çünkü artık 'muhtar bile olamazsın' dedikleri Recep Tayyip Erdoğan'ı, siz Cumhurbaşkanı yaptınız. İnşallah Başbakanımız Ahmet Davutoğlu ile daha güçlü yürüyeceğiz. Çünkü 7 Haziran'dan daha güçlü çıkacağız."

- "Rabbim onların da kalp gözlerini açsın"

Bakan Müezzinoğlu, şehir hastanelerini engellemeye çalışanların da buralardan tedavi hizmeti alacağını belirterek, "Ama daha erken bir tedaviye ihtiyaçları var. Kalp gözleri görmüyor, gönül kapıları kapalı. Rabbim onların da kalp gözlerini açsın. Çünkü bu milleti sevmek, bu millete hizmet etmek, esasında şereflerin en büyüğü. Bu ay yıldızlı bayrağı dünyanın her köşesinde dalgalandırmak, şereflerin de onurların da en büyüğü" diye konuştu.

Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığının, Sudan'da, Somali'de, Mogadişu'da 200 yataklı eğitim ve araştırma hastanesi bulunduğuna dikkati çeken Müezzinoğlu, orada Türk bayrağı dalgalandığını bildirdi.

Almanya'da da sağlık alanında çalışma yaptıklarını anlatan Müezzinoğlu, "Bu yıl içerisinde Almanya'da da vatandaşlarımızın yaşadığı bölgelerde Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığının hastanelerini açacağız. Çünkü biz, büyük bir milletiz" dedi.

TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı ve AK Parti Adana Milletvekili Necdet Ünüvar da Adana'nın havası gibi insanınına sıcak kanlı olduğunu belirtti.

Türkiye'de sağlıkta devrim yaşandığını ifade eden Ünüvar, millet için çalışmaya devam edeceklerini vurguladı.

Konuşmaların ardından AK Parti Adana milletvekili adayları tanıtılarak, seçim bürosunun açılış kurdelesi kesildi.