Saimbeyli Belediye Başkanı Mustafa Şahin Gökçe, 15 Temmuz 2016’da, darbe girişimini önlemeye çalışırken şehit olan güvenlik güçleri ve sivil halk için Kur’an okuttu, lokum dağıttı. Gökçe, Türk Milleti’nin, benzer kirli girişimlerde bulunmak isteyeceklere karşı keskin bir mesaj verdiğini belirtti.
Her kesimden katılım oldu
Saimbeyli’de gerçekleştirilen anma gününde, şehitlerin ruhları için Kur’an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirilirken, şiirler okundu, mehteran takımı milli duygulara hitap edecek parçalar seslendirdi. Başkan Mustafa Şahin Gökçe, etkinliğe katılımın geniş olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Gökçe, “Şehitlerimizi anma etkinliğimizde ortaya çıkan birlik beraberlik ruhu, acılarımızı bir nebze olsun azalttı. Etkinliğimize ilçe kurmaylarının tam kadro katılması hepimizi memnun etti. Anma gecemize; Saimbeyli Kaymakamı Sayın Seda Başoğlu, Tufanbeyli Kaymakamı Sayın Adem Başoğlu, Saimbeyli Garnizon Komutanı Üsteğmen Sayın Emre Şahin, ilçe emniyet amirliği, kamu kurumlarının müdürleri, AK Parti İlçe Başkanı Sayın İsmail Yıldızhan, CHP İlçe Başkanı Sayın Emel Doğan, MHP İlçe Başkanı Sayın Halim Söylemez, muhtarlar, STK temsilcileri ve Saimbeylili hemşehrilerimiz katıldı. Böylesine yoğun katılımın gerçekleştiği ve demokrasi kültürünün pekiştiği gecede ortaya çıkan birlikteliğimizin daim olmasını yüce Rabbim’den temenni ediyorum” dedi.
Liderimiz tavrını ilk andan itibaren demokrasiden yana koydu
Türk Milleti’nin 15 Temmuz’u 16 Temmuz’a bağlayan gece bir destan yazdığını belirten Saimbeyli Belediye Başkanı Mustafa Şahin Gökçe, “Milletimiz, gözü dönmüş darbecilere karşı göğsünü siper etmiş ve güvenlik güçlerimizle birlikte, millet iradesine canı pahasına sahip çıkmıştır. Darbe girişiminin ilk dakikalarında, demokrasiden yana tavrını ortaya koyan Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı, Türkmenbeyimiz Sayın Devlet Bahçeli de, ülkemizde köklü demokrasinin yerleşmesi adına ne denli önemli bir lider olduğunu bütün dünyaya bir kez daha duyurmuştur. Sayın Devlet Bahçeli, demokrasiyi kesintiye uğratmak isteyenlerin saldırılarını başlattığı andan itibaren Hükümetimizin yanında olduğunu açıklayan ilk lider olmuştur. Türk Milleti de, kendi iradesine sahip çıkmış, demokrasiye olan inancını adeta haykırmıştır. FETÖ-PDY terör örgütü ve uluslararası güçlerin, Türk Milleti ve devleti üzerinde oynamak istedikleri oyun ve ükemize reva görmeye çalıştıkları projeleri, 79 milyonun el ele vermesiyle bertaraf edilmiş ve bir daha böyle alçaklıklara kalkışmalarına imkan vermeyecek şekilde tek vücut olarak dünyaya haykırılmıştır” diye konuştu.
Şehitlerimizin ruhları şad olsun
Kur’an ve mevlüt okutulan anma etkinliğine katılanlara teşekkür eden Başkan Mustafa Şahin Gökçe, şunları söyledi: “Bugün bizler burada şehitlerimizi anıyoruz ve onların ruhları için Kur’an-ı Kerim okutuyoruz. Allah milletimize bir daha böyle günler yaşatmasın. Türk Milleti hedefini millet iradesinden ve demokrasiden yana çizmiştir. Milletin kendi iradesine bütün kalbiyle sahip çıkması ve bu uğurda canını feda etmesi, bundan sonra benzer girişimlerde bulunabilecekleri, kötü emellerinden caydıracaktır. Bu vesile ile demokrasi şehitlerimiz için bir kez daha Allah’tan rahmet, yakınlarına ve milletimize başsağlığı diliyoruz.”