Çukurova Genç İşadamları Derneği (Çukurova GİAD) Başkanı Ömer Faruk Sakarya, Türkiye Cumhuriyeti’ne ve demokrasiye karşı yapılan darbe girişiminin Kurtuluş Savaşı’nda destan yazmış şehitlerin çocuklarının, torunlarının kahramanlığıyla önlendiğini belirterek, “Ülkemizi karanlığa mahkum etmek isteyen odaklar amaçlarına ulaşamadı. Kimse ülkemizin bekasını engelleyemez” dedi.
Adana’da sivil toplum kuruluşlarının oluşturduğu Adana Milli İradeye Saygı Platformu’nun İstasyon Meydanı’nda düzenlediği Milli İradeye Saygı Mitinginde konuşan Çukurova GİAD Başkanı Ömer Faruk Sakarya, darbe girişimine ellerinde sadece Türk Bayrakları taşıyarak karşı koyan Türk Milleti’nin, yüreklerini ortaya koyarak tankların, mermilerin karşısına durup tarih yazdığını söyledi. Türk cesaretinin darbe girişiminde, bir kez daha tüm dünyaya sergilendiğini ve destan yazıldığını bildiren Sakarya, şunları söyledi:
“Sen çıkacaksın Cumhurbaşkanımızı öldürmeye kalkışacaksın, genelkurmay başkanımızı kaçırmaya kalkışacaksın, demokrasimizin, cumhuriyetimizin Türkiye’deki en büyük göstergesi, halkın temsil edildiği Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni bombalayacaksın, masum vatandaşlarımızı bizim helikopterlerimizle vuracaksın. Sonra da kalkıp ’Ben bu ülkeyi aydınlık günlere ulaştıracağım’ diyeceksin. Bunlar ülkeyi karanlığa mahkum etmek isteyen hain odaklardır. Milletimiz hain odakların karşısına aslanlar gibi dikildi. Tarih yazan ecdadımızın torunları olarak, çocukları olarak tankların, topların, mermilerin önünde dikilip hepsini geri gönderdik. Hiç kimse bu ülkenin bekasını, geleceğini engelleyemez. Biz Allah’a çok şükür Türk Milleti olarak buradayız, hiçbir şekilde buna müsaade etmeyeceğiz. Buna kalkışan kendini bilmezler, darbe yapmak için çıktığı tankları, topları meydanlarda, yollarda bırakıp, arkalarını dönüp, kaçtılar. Hepimiz askerliğimizi yaptık, çocuklarımız da yapacaklar. Anaların ağlayarak, bizlerin davul-zurnayla, halayla askere gönderdiği kınalı kuzuları kimse vatandaşımın karşısına çıkartıp, silah doğrultamaz. Bu girişimde bulunanların hepsini lanetliyorum.”
“Türk ekonomisi ehil ellerde”
Türkiye ekonomisinin darbe girişiminden fazla etkilenmediğini de bildiren Sakarya, “Ülkenin ekonomi yönetimi artık geçmişte olduğu gibi değil. Gerçekten işini bilen, ehil insanlar ekonomimizi yönetiyor. Sadece darbe girişimi değil, küresel etmenler de var. Tabi biraz etkileneceğiz. Ama ekonomi yönetimimizin aldığı ve alacağı güzel ve doğru kararlarla biz, Türkiye Cumhuriyeti olarak bu badireden de güçlü çıkacağız. Yabancı yatırımcılar da Türkiye’de güvenlik riski olmadığını, bu ülkenin hükümetiyle, kurumlarıyla, ekonomi düzenleyicileriyle görevinin başında olduklarını görecektir. Allah’ın izniyle ekonomik alanda da bu sarsıntıdan en az hasar ile kurtulacağız” diye konuştu.
Darbe girişiminde canlarını kaybeden sivillerin de şehit sayılması kararını “Onlar vatanımız için canlarını verdiler. Doğru bir karar” diye yorumlayan Sakarya, konuşmasını şöyle noktaladı:
“Vatan bizim, millet bizim, toprak bizim, polis bizim, Mehmetçik bizim. Bunların hepsine hep birlikte sahip çıkacağız. Milletimize, halkımıza, vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Her zaman aynı dirayeti göstersinler, her zaman Cumhuriyetimizin, ülkemizin ve ülkemizi bugünlere getirenlerin yanlarında olsunlar. Her zaman doğruyu gören, geleceği gören, vatanına sahip çıkan bu millet Türk’ün cesaretini dünyaya bir kez daha göstermiş, bir kez daha destan yazmıştır. Darbelerden çok çeken Türkiye’de kimsenin darbe istemediğini haykıran yüce Türk Milleti, demokrasimize ve cumhuriyetimize her zaman, hep birlikte sahip çıkacaktır.”