Her yıl geleneksel olarak düzenlenen Salbaş Karakucak Güreşleri’nin 15.’si yapıldı. Etkinlikte konuşan Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, “Salbaş’taki er meydanından, dünya genelinde ülkemizi temsil edecek şampiyonlar çıkacağına inanıyorum” dedi.
Motosiklet tutkusuyla tanınan Başkan Çetin, Çukurova’nın Salbaş Mahallesindeki Salbaş Stadı’nda düzenlenen güreş alanına da motosikletiyle geldi. Çukurova Belediyesi’nin organizasyonunda gerçekleşen 15. Salbaş Karakucak Güreşleri, belediyenin yakın zamanda yenilediği Salbaş Stadı’nda, güreşseverlerin yoğun katılımıyla başladı. Adana’nın çeşitli ilçeleri ve Türkiye’nin dört bir yanından katılımın sağlandığı güreşlere, 270 sporcu katıldı.
Türkiye Güreş Federasyonu’nun kuralları çerçevesinde düzenlenen güreş müsabakaları kıran kırana geçti. Sabah saatlerinde başlayan ve akşama kadar süren güreşleri, Çukurova Belediye Başkanı Çetin, belediye yöneticileri ve güreş sporunun temsilcileri de izledi.
Güreşlerin yapıldığı alanda konuşan Başkan Soner Çetin, “Geleneksel Salbaş Karakucak güreşlerimiz hayırlı uğurlu olsun. Geçen yıl da sizlerle beraberdik. Sizlere sözümüz var. Allah bize ömür verdiği sürece, her sene Salbaş Karakucak güreşlerimizi yapmaya devam edeceğiz. Ata sporumuzu Adana’da gururla yaşatacağız. Burada, o güzel güzel bir ortam var ki, yüzlerce sporcu, güreşçi kardeşlerimiz, hepsi vatan evlatları, hepsi memleket çocukları. Hepsini kutluyor alınlarından öpüyorum. Burada güreşen sporcularımızın, yakın zamanda dünya genelinde ülkemizi temsil edeceklerine inanıyorum. Salbaş Karakucak güreşlerimiz hayırlı uğurlu olsun. Başarı gösteren, gösteremeyen tüm sporcu, güreşçi kardeşlerimi gözlerinden öpüyorum” diye konuştu.
Salbaş Karakucak Güreşleri, ’Başpehlivanlık’ müsabakasını Şevket Aydın’ın kazandığı yarışmalarda, 14 kategoride güreşen ve dereceye giren 56 güreşçiye, toplam 30 bin 500 lira para ödülü dağıtıldı. Başpehlivanlık müsabakasında yarışan ve dereceye giren sporcuların madalyalarını takan Başkan Soner Çetin, para ödüllerini de takdim etti.