Büyük, makamında gerçekleşen ve şampiyon tenisçi İpek Soylu'nun annesi Serpil ve babası Sermet'in de hazır bulunduğu ziyarette yaptığı konuşmada, Soylu'nun başarısının kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

Soylu'nun gelecek vaat ettiğini vurgulayan Büyük, "Soylu'nun başarısı sadece Adana'yı değil, Türkiye'yi sevince boğdu. Hepimiz için büyük mutluluk kaynağı oldu. Bu alandaki başarılar, yeni derecelerin gelmesine de neden olur" dedi.

Türkiye zenginleştikçe sporda da bu tür başarıların arttığına dikkati çeken Büyük, şunları kaydetti:

"Çok mutlu oldum, tebrik ediyorum. İnşallah Allah kaza, bela vermez ve yeni başarıları hep beraber takip ederiz, onun mutluluğunu ülke olarak paylaşırız. Adana için de çok gurur verici bir başarı. Sadece belirli sporlarda öne çıkan çalışmalar yeterli değil. Şimdiye kadar fazla başarı gösteremediğimiz bir alanda da böyle bir başarı bizi ayrıca mutlu etti. İpek Soylu'yu tebrik ediyorum. İnşallah bu mutluluğu sık sık bize yaşatacak."

Milli tenisçi İpek Soylu da ABD Açık Tenis Turnuvası'nda şampiyonluk yaşamanın her zaman hedefleri arasında yer aldığını anlatarak, "Ana hedefim, teklerde şampiyon olmaktı ancak çiftlerde şampiyon olarak Türkiye'de bir ilki başarmak güzeldi. Adana'ya valimize, gençlik hizmetleri ve spor il müdürümüze teşekkür etmeye geldik. Destek ve ilgisi için onlara çok teşekkür ediyorum" dedi.

Vali Büyük, Soylu'ya çeşitli hediyeler verdi, Soylu da Vali Büyük'e raket hediye etti.

Soylu'nun ziyaretine Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi de eşlik etti.