Toroslar Elektrik Dağıtım A.Ş (EDAŞ) Adana’nın Sarıçam ilçesinde sürdürülebilir ve kesintisiz enerji sağlamak için çalışmalarına devam ediyor. Yeni projeler sayesinde ilçe halkı daha kaliteli enerjiye ulaşacak.
Toroslar EDAŞ, Adana’da sürdürülebilir ve kaliteli enerji için yatırımlarını sürdürüyor. Son iki yılda yapılaşmanın çok fazla arttığı Adana’nın Sarıçam ilçesinde imar planında ihtiyaç duyulan gereksinimleri karşılamak amacıyla Büyükşehir ve Sarıçam belediyelerinin desteği ile gerçekleştirilen 452 trafo yeri tahsisi üzerine yatırımlarına hız veren Toroslar EDAŞ, yeni trafo tesislerini işletmeye alacak. Trafo yerlerinin ihtiyaç duyulan bölgelerden verilmesi ile Sarıçam halkının daha kaliteli enerji kullanması sağlanacak.
Sarıçam ilçesinin gelişimi ve nüfustaki artış da göz önüne alındığında söz konusu bu yatırımla yaklaşık 362 bin haneye sorunsuz enerji sağlanabilecek. Bu bağlamda kullanılacak trafolar; sadece apartman ve hane değil aynı zamanda, Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, iş merkezleri, AVM’ler, yeni stadyum ve birçok sosyal tesise de elektrik ulaştıracak.
Toroslar EDAŞ, bu yıl, Beyceli ve Yavuz Sultan Selim Mahalleleri’nin trafo yerlerini de kullanarak, günümüz teknolojisine uygun olarak elektrik dağıtımını yeraltından sağlayacak. 2016 yılı itibari ile Sarıçam’da dağıtım şebekesi ihtiyaçları belirlenmesinin ardından gerçekleştirilen çalışmalarla ilçe kaliteli enerjiye kavuşacak.
Toroslar Elektrik Dağıtım A.Ş’nin aynı bölgedeki 2016 diğer yatırımları ise şöyle;
Beyceli ve Yavuz Sultan Selim mahallelerinde 101 sokakta havai hatlı şebekeleri yeraltına alınırken, bu sokakların tamamına 22 bin 781 kilometre yeraltı aydınlatma şebekesi yapılacak.
Beyceli ve Yavuz Sultan Selim mahallelerinde beş caddenin sokak aydınlatmalarını yeraltı kablolu olarak gerçekleştirilecek.
Toplamda 365 saha dağıtım kutusu kullanılarak 17 bin 450 abonenin enerji kalitesi artırılacak.
Yeni yapılanmaları da düşünerek 12 bin 550 haneye daha enerji temin edilecek.