Sarıçam Kent Konseyi Başkanı Yusuf Özer, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda başkanlık koltuğunu çocuklara teslim etti. Konsey Başkanı Özer, “Yarınlarımızı emanet edeceğimiz çocuklarımızın nasıl bir şehirde yaşamayı arzu ettiklerini onlara tüm ‘söz, yetki ve kararı’ teslim ederek öğrendik.” dedi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Kent Konseyi Başkanlığı görevi Sarıçam’da eğitim gören çocuklara bırakıldı. Sarıçam Kent Konseyi Başkanı Yusuf Özer ve Sarıçam Dış İlişkiler Müdürü Şükrü Gedik’i ziyaret eden öğrenciler hayallerindeki Sarıçam’da ne gibi düzenlemeler yapılması gerektiğini anlattı.

Öğrencilerin talepleri Kent Konseyi Sekretaryası tarafından teker teker not edildi. İşte çocuk başkanların hayalindeki Sarıçam’da yapılması gereken çalışmalar; Sarıçam Çöplüğü derhal kaldırılmalı, evsizlere ev verilmeli, çocuk parklarının sayısı arttırılmalı, Sarıçam’a daha çok yeşil alan yapılmalı, yaşlılar için banklar yapılmalı, trafik kazalarının olmaması için tüm yollar genişletilmeli, sokak hayvanları için barınaklar yapılmalı, bebekler için kreş açılmalı, engelliler için parklar yapılmalı, sokak hayvanları için sağlık ocakları açılmalı, bisiklet yolları yapılmalı, Sarıçam’a kütüphane kurulmalı, sokaklara çöp atılmaması için uyarıcı levhalar asılmalı, tüm otobüsler engelliler için uygun hale getirilmeli.

Sarıçam Kent Konseyi Başkanlığı’nı çocuklara devreden Yusuf Özer, başkanlık koltuğuna oturan çocukların taleplerinin teker teker not edildiğini belirterek, “Sarıçam Belediye Başkanımız Sayın Bilal Uludağ’a bu taleplerin tamamı aktarılacak. Talepler arasında bulunan ilçe belediyemiz sorumluluğundaki konular en kısa sürede yerine getirilecek. Çocuklarımızın olmasını arzu ettiği ancak ilçe belediyemiz sorumluluğunda bulunmayan konuların da ilgili kurum ve kuruluşlar tarafından gerçekleştirilmesi kesinlikle takip edilecektir.” diye konuştu.