Şehit Aileleri Derneği Adana Şubesi’nin düzenlediği Anneler Günü programına katılan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü,bölücü terör örgütüyle mücadelede en çok şehit veren ilin Adana olduğunu belirtip, “İnşallah milletimiz, hain ve kalleşlere karşı verdiği bu mücadeleden, şehit annelerinin azim ve kararlılığıyla muzaffer çıkacak” dedi. Şehit Aileleri Derneği Adana Şube Başkanı Emine Kunt ise kendilerine her konuda destek olan Başkan Hüseyin Sözlü’ye plaket vererek, teşekkür etti.
Şehit Aileleri Derneği Adana Şubesi lokalinde düzenlenen Anneler Günü etkinliğinde, şehitler dualarla anıldı. Kur’an-ı Kerim tilaveti ve yapılan duanın ardından söz alan Şehit Aileleri Derneği Adana Şube Başkanı Emine Kunt, vatan evlatlarının her gün şehit düştüğünü dile getirip, Anneler Günü’nde de yüreklerinin kor gibi yandığını vurguladı.
“SOĞUK MERMERLERE SARILDIK, KARA TOPRAĞI ÖPTÜK”
Emine Kunt, duygu dolu konuşmasında Anneler Günü’nde şehitlikleri ziyaret ettiklerini evlatlarının yanaklarını öpmek yerine soğuk mermerlere sarıldıklarını, kara toprağı öptüklerini anlattı. Kunt, “Allah hiçbir anneye evlat acısı yaşatmasın. Bizim çocuklarımız kalleşçe, haince, sırtından vurularak şehit oluyor. Biz yine de ‘vatan sağ olsun’ diyoruz. Çocuklarımız nur içinde yatsın, mekanları cennet olsun, haklarımız size helal olsun” diye konuştu.
Emine Kunt, Başkan Hüseyin Sözlü’nün her zaman şehit ailelerinin yanında olduğunu, her konuda desteklerini esirgemediğini vurgulayıp, teşekkür plaketi sundu.
Vatanın bölünmez bütünlüğü için şehit düşen asker ve polisleri rahmet ve minnetle anan Başkan Hüseyin Sözlü ise şehit annelerinin çektiği acıyı kendilerinin de derinden hissettiğini kaydetti.
Terörle mücadelede en çok şehit veren illerin başında Adana’nın geldiğinin altını çizen Başkan Hüseyin Sözlü,“İnşallah millet olarak bu mücadeleden şehit annelerinin, şehit eşlerinin, sizlerin azim ve kararlılığı ile muzaffer çıkacağız. Her zaman sizlerin yanında olacağız. Cenabı Allah, evlatlarımızı korusun, bu milletin analarına daha büyük acılar yaşatmasın” diye duygularını dile getirdi.
Konuşmaların ardından Başkan Sözlü,şehit annelerine kırmızı karanfiller ve hediyeler sunup, Anneler Günü’nü kutladı. Şehit anneleri, Başkan Sözlü’nün samimi ve yakın ilgisinden dolayı teşekkür etti.