Adana Açık Ceza İnfaz Kurumunda inşa edilecek caminin temel atma töreninde konuşan Adana Valisi Mustafa Büyük, caminin yapımında emeği geçenlere teşekkür etti.

Güzel bir proje hazırlandığını belirten Büyük, "Burada hükümlü olan arkadaşlarımız da bu tür güzel hizmeti ortaya çıkarmak noktasında yarışıyorlar. Hiçbir karşılık beklemeden camiye verdikleri emek nedeniyle kendilerini gönülden kutluyorum. Yapılan camiye şehit savcımızın adının verilmesi ruhunu şad edecektir” dedi.

Başsavcı Ali Yeldan da şehit savcı Kiraz’ın adını, yeni yapılacak camiye vererek yaşatmaktan büyük mutluluk ve onur duyduklarını kaydetti.

Hükümlüler ile hayırseverlerin dayanışma ve yardımlaşma içinde çalıştıklarını belirten Başsavcı Yeldan, “Hem buradaki ihtiyaçları karşılamak hem de şehidimizin anısını yaşatmak amacıyla çıktığımız bu yolda herkes bizlere yardımcı oldu. Ben emeği geçen, bu işlerimize katkı sunan herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından, şehit savcı için Kuran-ı Kerim okutuldu. Katılımcılar tarafından caminin temeli atıldı.

- Hükümlülerden destek

Ankara Açık Ceza İnfaz Kurumu hükümlüsü ve cami inşaatı konusunda deneyimli Ali Çiçek de Adana Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda cami yapılacağını öğrenmesi üzerine katkıda bulunabilmek için Ankara’dan Adana’ya sevk edilmesini istedi. Onay verilmesi üzerine ailesini Ankara’da bırakıp Adana Açık Ceza İnfaz Kurumu’na sevk edilen Çiçek, cami inşaatında hükümlülerden sorumlu olarak çalışmaya başladı. Çiçek, diğer hükümlüler gibi herhangi bir maddi karşılık beklemeden onlara öncülük edip, cami inşaatının nasıl yapılacağı konusunda yönlendirmelerde bulunuyor, birlikte harç karıp beton döküyor.

Adana Açık Ceza İnfaz Kurumundaki yaklaşık 50 hükümlü de cami inşaatının tüm işçiliğini gönüllü olarak üstlendi. Beton işlerinden sıvaya, duvar işçiliğinden boyasına kadar tüm yapım aşamalarında görev alacak hükümlüler, şehit Savcı Kiraz’ın adının yaşaması anısına seferber oldu. Hükümlüler, hiçbir ücret almadan cami inşaatına emek veriyor.

Caminin önümüzdeki Ramazan Bayramına kadar tamamlanması planlanıyor.

Törene  İl Jandarma Alay Komutanı Ünsal Bulut, İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, Adana İl Müftüsü Arif Gökçe, Adana Adliyesi’nde görev yapan Cumhuriyet savcıları ile Açık Ceza İnfaz Kurumu’nda bulunan hükümlüler ve davetliler katıldı.