ADANA (AA) - Terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonda şehit düşen Özel Harekat polisi Volkan Çay'ın naaşı, memleketi Adana'da toprağa defnedildi.

Şırnak'ta, PKK terör örgütü mensuplarına yönelik operasyonda ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit olan Şırnak Özel Harekat Şube Müdürlüğünde görevli polis memuru Volkan Çay'ın (24) naaşı, askeri uçakla Adana Havaalanı'na getirildi.

Daha sonra "helallik" alınması için merkez Sarıçam ilçesi Mustafalar Mahallesi'ndeki babaevinde getirilen şehit Çay'ın naaşı, cenaze töreni için Adana Orman Bölge Müdürlüğü Sarıçam Orman İşletme Şefliği bahçesine götürüldü.

Adana İl Müftüsü Arif Gökce, buradaki tören öncesinde yaptığı konuşmada, şehit Çay için dua ederek, "Şehitler, cennet karşılığında canlarını Allah'a satanlardır" dedi.

Daha sonra Gökce tarafından kıldırılan namazın ardından şehit Çay'ın cenazesi, Sarıçam Mustafalar Mezarlığı'na defnedildi.

Düzenlenen cenaze törenine şehidin babası Veysel, annesi Sibel Çay, yakınları ve Adana Valisi Mustafa Büyük, 6. Mekanize Piyade Tümen ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Osman Erbaş, Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, İl Jandarma Komutanı Albay Ünsal Bulut, İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Üç kardeşin en büyüğü ve bekar olduğu öğrenilen şehidin yakınları, törende gözyaşı döktü.