Çukurova Belediye Meclisi’nin temmuz ayı olağan toplantısında, Çukurova ilçe sınırları içerisinde bulunan 3 parka şehitlerin isimleri verildi.
Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin’in gündeme aldığı, şehitlerin adının parklara verilmesi, meclis toplantısında görüşüldü. Maddeler, meclis üyeleri tarafından oy birliğiyle kabul edildi. Karara göre, Huzurevleri Mahallesi’nde bulunan alana ‘Şehit Piyade Er Adnan Kunt Çocuk Parkı’, Yurt Mahallesi’nde bulunan alana ‘Şehit Jandarma Er Yusuf Aslan Çocuk Parkı’, yine Huzurevleri Mahallesi’nde bulunan alana ‘Şehit Süleyman Çakır Çocuk Parkı ve Spor Tesisi’ adı verildi.
Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği (DABB) ve Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, şehitleri anmak, hatıralarını yaşatmak ve ölümsüzleştirmek adına bu kararı aldıklarını belirterek, "Vatan toprakları için şehit olan bu kardeşlerimizi unutmadık. Şehitlerimizin adları, Çukurova’daki parklarımızda yaşayacak. Çukurova’mız şehitlerimizi hiçbir zaman unutmayacak. Vatan için canını vermiş şehitlerimiz için ne yapsak azdır diyerek, şehitlerimizin isimlerini yaşatmış oluyoruz. Bu konuda, duyarlı yaklaşan tüm meclis üyelerimize teşekkür ediyorum. Şehitlerimize tekrar Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı diliyorum" diye konuştu.