Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, artan terör olaylarını fırsat bilen bir kısım provokatörlerin kardeş kavgasını körükleme peşinde olduğunu söyledi. Karalar, “Barış ve kardeşliğimizden taviz vermeyeceğiz. Milletimizi bölmek bizi birbirimize düşürmek isteyenler şunu çok iyi bilsin ki barış ve kardeşlik kazanacak.” dedi.

Son günlerde artan terör olaylarını kınayan Belediye Başkanı Karalar, “İnsanlarımızın tasvip etmediği herhangi bir yönetimi ve onun icraatlarını, uygulamalarını protesto etme hakkı en temel insan haklarının başında gelir. Bu çerçevede artan terör olaylarının kınanması ve şehit asker ve polislerimizin anılması adına gerçekleştirilen gösteri ve yürüyüşleri de anlayışla karşılamak gerekir. Fakat terörist eylemleri kınarken, hangi adresten geldiği belli olmayan maksatlı yönlendirmelere de dikkat etmek gerekir. Birbiriyle hiçbir problemi olmadan binlerce yıldır kardeşçe birlikte yaşayan toplumların birbirine düşürülmesi girişimleri karşısında herkes duyarlı olmalıdır.” diye konuştu.

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Çanakkale Zaferi’nden başlayarak Kurtuluş Savaşı’nda aynı vatanda kardeşçe yaşamak isteyen farklı etnik kimliklere sahip milyonlarca insanımız bir bayrağın altında omuz omuza mücadele verdiğini sözlerine ekledi.