Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’nda Adana’nın yöresel ürünleri Seyhan Belediyesi standında sergilendi.

Seyhan Belediyesi, Adana’nın değerlerini dünyaya tanıtmak amacıyla EMITT 2018 -Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’nda da yerini aldı. Standı binlerce kişi ziyaret etti.

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Adana’nın turizm pastasından yeteri kadar pay alamadığını ve hakkı olan payın da ancak şehrin tanıtılması ile elde edileeceğini söyledi. Karalar, “Adana, bir dönem Türkiye’nin tarım ve sanayideki lider illeri arasındaydı. Ancak bugün o ekonomik faaliyetlerden çok uzak. Bugün dünya ülkelerinin ve şehirlerin en büyük gelir kaynağı bacasız sanayi diye adlandırılan turizmden geliyor. Adana turizm gelirleri pastasından hakkı olan payı maalesef alamıyor. Bugün baktığınız zaman Adana, deniz-kum, doğa, sağlık, kültür ve gastronomi turizminde önemli bir potansiyele sahip. Ancak yeteri kadar bilinmiyor bu anlamda bizler şehrimizi tanıtmak için fuarlara katılıyor ve Adana’yı dünyaya açmaya çalışıyoruz” dedi.

Bu arada Adana’nın tanıtımının yapıldığı Seyhan Belediyesi standını ziyaret eden yerli ve yabancı ziyaretçilere 1000 litre şalgam ile 400 kilogram cezerye ikram edildi.