Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın futbola emek vermiş emektar isimlerin bir araya gelmesi ve kaynaşması adına düzenlenmesini talep ettiği 40 yaş üstü Raftaki Kramponlar Veteran Turnuvası tamamlandı. Turnuvada Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) şampiyon olurken, Çukurova Üniversitesi ikincilik kupasını aldı.

13 Mayıs’ta başlayan ve Adana’nın yaşayan futbol efsanelerinden 'Coral Hoca' lakaplı Ali Hikmet Aydınlıoğlu ile 'Kartal Yaşar' diye tanınan Yaşar Kartal adına düzenlenen turnuvada 14 takımda 280 futbolcu yeniden yeşil sahaya indi. İki ayrı grupta toplam 14 takımın yarıştığı hayli heyecanlı ve tempolu geçen turnuvanın final karşılaşmasında yine ilginç enstantaneler ortaya çıktı. Turnuvanın final karşılaşmalarının ardından düzenlenen ödül töreninde bu yılki etkinliğe isimleri verilen iki deneyimli spor adamının konuşmaları damga vurdu.

'Coral Hoca' lakaplı Ali Hikmet Aydınlıoğlu konuşmasında spora hizmet etmiş insanlar henüz yaşarken hatırlanmasının çok önemli olduğuna vurgu yaparak, “Bu vefa gösterisi bizleri olduğu kadar bizden sonra gelecek yeni nesilleri de olumlu anlamda teşvik etmektedir. Böylesi önemli bir organizasyonu gerçekleştiren Sayın Seyhan Belediye Başkanımız Zeydan Karalar’a, Belediye Başkan Yardımcısı Kadir Özdemir ile bu işe emek veren tüm personele saygılar ve sevgiler sunuyorum. Sizlere bütün ömrünüz boyunca sağlıklar, sıhhatler ve başarılı bir ömür diliyorum.” dedi.

'Kartal Yaşar' diye tanınan Yaşar Kartal kendilerine vefa gösteren Seyhan Belediye Başkanı Karalar’a teşekkür etti. Adana AASKF Başkanı Ali Gülleri de başından sonuna büyük ilgi ve merakla takip ettiği turnuvadan büyük keyif aldığını belirterek, “Gerçekten güzel bir dayanışma yaşandı bu turnuvada. Dayanışmada emeği geçen herkesi kutluyorum. Seyhan Belediye Başkanı'mıza, yardımcılarına, Antrenörler Derneği Başkanı'mıza kısaca emeği geçen herkese teşekkür ediyorum böyle güzel bir olayı canlandırdıkları için. Kısaca turnuva boyunca büyük keyif aldım.”