Seyhan Belediyesi tarafından Karataş ilçesinin bozuk yolları asfaltlanırken Başkan Karalar, yapılan hizmeti, “Adana’da artık başkanlar arası çatışma dönemi bitmiştir, çalışma dönemi başlamıştır.” sözleri ile ifade etti.

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Adana’nın sahil ilçelerinden Karataş’ın yıllardır yapılmayan yollarına el attı. Adana’da yıllardır belediye başkanlarının bir çatışma içerisinde olduğunu ve bu çatışmadan halkın zarar gördüğünü belirten Başkan Karalar, “Hepimizin çocukluğunda, gençliğinde anıları var burada. Denizden önce Adana’da Karataş akla gelir. Hakkını bulmayan bir ilçedir. Hakkını bulmasını istediğimiz bir ilçedir. Ben bu alanla ilgili olarak meclis kararı alınırken alanın Büyükşehire mi yoksa Karataş belediyesine mi ait olup olmadığını bilmiyordum. Benden rica etti yardımcı olur musun dedi. Baktım ve yardımcı olduk. Burasıda bizim toprağımız. Biz gelmiyorsak Adanalı geliyor. Adana’da artık çatışma dönemi bitmiştir, çalışma dönemi başlamıştır.” şeklinde konuştu.

Karataş’ta düzenlenen basın toplantısında gazetecilerin sorularında cevaplayan Başkan Karalar, diğer belediyeler ile ilgili olarak ta aynı mesafede ve hizmete hazır olduklarını söyledi. Başkan Karalar, “Biz büyükşehirden sonra en büyük belediyeyiz. En nihayetinde 2 çöp aracımız burada çalışıyor. Pozantı’da çöp aracımız çalışıyor. Hangi belediyeyle yapabileceğimiz ne varsa ve isterse oraya yardıma hazırız.” dedi.

Vatandaşa hizmet etmenin ibadet olduğunu belirten Karataş Belediye Başkanı Boğaçhan Ünal, Başkan Karalar’ın bir taşra belediyesine hizmet etmek gösterdiği çabanın takdire şayan olduğunu aktardı. Başkan Ünal, “1,5 km asfalt Seyhan Belediyesi tarafından dökülüyor. Hizmet ibadettir hizmette şura bura yok olamaz. Yepyeni bir Karataş, yepyeni bir ilçe oluşturduk. Biz bunun reklamını yapmaktan kendimizi aciz hissetmiyoruz. Hizmet ibadettir ve biz hizmetti yapmakla mükellefiz. Burada aşikâr yapılan şeyler var ise bunları sizlerin takdirine bırakıyorum.” ifadelerine yer verdi.

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve Karataş Belediye Başkanı Boğaçhan Ünal basın açıklamasının ardından asfaltlamanın yapıldığı alana giderek çalışmaları yerinde denetledi. Çalışmalar ile ilgili bilgilerde alan başkanlar asfalt işçileriyle bir süre sohbet etti.