Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Kurban Bayramı’nda belediyede çalışan taşeron işçilere 400 TL bayram yardımı yapılacağını açıkladı.
Başkan Karalar, Kurban Bayramı öncesi son mesai gününde belediye personeli ile bayramlaştı. Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde düzenlenen bayramlaşma töreninde konuşan Başkan Karalar, daha iyi, daha yaşanabilir bir Seyhan oluşturmanın yolunun ancak çok çalışmaktan geçtiğini belirterek el birliği ile bunu başaracaklarını söyledi. Karalar, belediyelerde en büyük yükü, en büyük emeği gösterenlerin başında taşeron işçiler olduğunu belirterek göreve gelir gelmez ilk olarak bu statüde çalışan işçilerin maaşlarını yükselttiklerini belirtti. Yine kendi yönetimi döneminde başlayan bayram yardımlarına da devam edeceklerini belirten Karalar, geçen Ramazan Bayramı’nda 300 TL olarak uyguladıkları ancak bu yıl bu yardımın 400 TL’ye çıkartıldığını müjdeledi. Başkan Karalar’ın bu müjdesi çalışanlar arasında uzun süre alkışlandı.
Ülke gündemine ilişkin değerlendirmede de bulunan Başkan Zeydan Karalar, ”Bundan birkaç yıl önce birileri çıkıp 10 yaşlarındaki bir çocuk kendini patlatacak deselerdi buna kimse inanmazdı. Ancak bugün ülkemizde bu tür istemediğimiz olaylar yaşanıyor. Ülkenin biran önce huzura, barışa ve kardeşliğe ihtiyacı vardır. Biran önce o eski mutlu huzurlu günlere dönmemiz gerekiyor. Hepinizin bayramı kutlu olsun” dedi.
Yaşar Kemal Kültür Merkezi’ndeki bayramlaşma törenin ardından Başkan Zeydan Karalar, Temizlik İşleri Müdürlüğü şantiyesine giderek temizlik işlerinde çalışan emekçilerin bayramını kutladı. Başkan Karalar’ın belediyenin çeşitli birimlerinde görev yapan yaklaşık bin 500 taşeron işçiyi ilgilendiren sürpriz bayram ikramiyesi çalışanlar arasında sevinçle karşılandı.