Seyhan Belediyesi, Ramazan Bayramı öncesinde gıda işletmelerine yönelik işyerlerine denetimleri sıklaştırdı.
Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Ramazan Bayramında Seyhanlıların daha temiz ve sağlıklı gıda tüketmesi için Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ile Zabıta Müdürlüğü ekiplerince, tatlı, çikolata, şekerleme imalatı ve satışı yapan işletmeler, kuruyemişçiler, fırınlar ve restoranlara yönelik denetimlerin arttırıldığını açıkladı.
Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ile Zabıta Müdürlüğü’nün denetim ekipleri çalışma yaptıkları işletmelerde üretim ve depolama alanları, kullanılan gıda malzemeleri, çalışanların kıyafet ve hijyen koşullarına uymayarak halk sağlığını hiçe sayanlar hakkında yasal işlem başlattı. Ekipler bu kapsamda 95 gıda işletmesinde bilgilendirme ve kontrol çalışması yaptı. Sorumluluk sahasında halk sağlığını tehlikeye atacak hiçbir üretime ve satışa müsaade etmeyeceklerini belirten Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, “Seyhan’da halkımızın daha hijyenik ve güvenilir gıda tüketmesi için denetimlerimizi artırarak sürdüreceğiz. Sağlıksız gıda üreten ve insan sağlığıyla oynayanlara fırsat vermeme konusunda kararlıyız.Bu işletmeler için yasal tedbirleri eksiksiz uygulayacağız” dedi.
VATANDAŞ BAYRAM ALIŞVERİŞİNDE NEYE DİKKAT ETMELİ
Seyhan Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nde görevli gıda mühendisleri, vatandaşların Ramazan Bayramı alışverişinde nelere dikkat etmesi gerektiği konusunda çeşitli uyarılarda bulundu. İşte vatandaşların bayram alışverişinde dikkat etmesi gereken noktalar:
"Gıda maddelerini satın alırken ambalajlı ve etiketli ürünler tercih edilmeli. Son tüketim tarihi veya tavsiye edilen tüketim tarihi geçmiş olan ürünler satın alınmamalı ve bunu satan işletmelerin ihbarı yapılmalı. Ürünlerin etiket bilgilerinde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca verilen kayıt veya onay numarasının olup olmadığı kontrol edilmeli. Ürün üzerinde belirtilen saklama şartları hem satış yerinde aranmalı hem de tüketici bu şartları ürünleri evine götürdüğünde kendisi de sağlamalı. Şekerleme ve çikolata alırken açıkta satılan şekerlerden, mat görünümlü, kötü kokulu ve yapışkan yüzeye sahip şekerlerden mutlaka uzak durulmalıdır. Şekerin, ambalajına yapışık olmayanının tercih edilmesi, özellikle baklava ve diğer tatlı ürünlerinde mutlaka şerbetin elde ediliş yolunun öğrenilmeye çalışılması gereklidir."