Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın Ramazan ayı etkinlikleri kapsamında şehir merkezine uzak mahallelerde kurulması talimatı verdiği iftar sofraları vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor.
Seyhan Belediyesi Ramazan ayı etkinlikleri kapsamında Sarıhamzalı Mahallesi’nde 700 kişilik iftar sofrası kuruldu. Sarıhamzalı Kapalı Semt Pazarı’nda kurulan İftar Sofrasına vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Aynı kapsamda daha önce de Köylüoğlu ve Çaputçu Mahallesi sakinleri iftar sofrasında ağırlanmıştı.
Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, daha önce katıldığı programlarda şehir merkezine uzak bölgelerde Ramazan ayı boyunca iftar sofraları kurulmasına devam edileceğini açıklamıştı. Ramazan ayının birlik, beraberlik, kardeşlik ve paylaşma ayı olduğunu vurgulayan Karalar, “Elbette herkes kendi imkanlarıyla kendi evinde orucunu açabilir. Ancak bizim kültürümüzde çok kadim bir gelenek olan ortak iftar sofralarını mümkün olduğu oranda yaygınlaştırmak istedik” ifadelerini kullanmıştı.
Seyhan Belediyesi Ramazan ayı boyunca Yaşar Kemal Kültür Merkezi önünde her gün bin 200 kişilik iftar sofrası kurmasının yanı sıra farklı mahallelerde de iftar sofraları kurmaya ay boyunca devam edecek.