Kışın vatandaşlara ‘portakal’ dağıtan Seyhan Belediyesi bu kez benzer bir uygulama ile çalışanlarına yaz aylarında besleyici hem serinletici özelliği olan karpuz sunmaya başladı. Doğrudan üreticiden temin edilen iki kamyon karpuz öncelikle sahada görev yapan belediye temizlik işçileri ile Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nde görev yapan personelle dağıtıldı.

Organizasyonda kısa bir konuşma yaptı Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, kış aylarında gerçekleştirilen portakal dağıtımına dikkat çekerek, “Kışın portakal ağaçlarda kaldı. Biz de ‘vitaminli belediye’ olarak portakal alıp halka dağıttık. Bu şekilde hem portakal üreticilerine yardımcı olduk hem de kış mevsiminde maddi imkânsızlıkları nedeniyle portakal alamayan kardeşlerimize yardımcı olduk.” dedi.

Karalar, yaz sıcakları nedeniyle çokça tüketilmesi gereken karpuz dağıtımıyla ilgili olarak da “Bu yıl karpuz tarlada kaldı. Biz de tıpkı narenciye meselesinde olduğu gibi karpuzu direk üreticisinden aldık. Şimdi çalışanlarımıza dağıtıyoruz. Aslında yazın karpuz en vazgeçilmez meyvedir. Bol su içeriyor, serinletiyor. Yazın en faydalı meyvelerden bir tanesi.” şeklinde konuştu.