Sümer Mahallesi 69094 Sokak'ta oturan vatandaşlar ramazan coşkusunu komşularıyla yaşamak için iftar düzenledi. Vatandaşlar, sokağa kurdukları masalarda evlerinde pişirdikleri yemekleri getirerek bir arada iftar yapmanın hazzını yaşadı.

İftarı organize edenlerden Ülkü Uçar, çocukluğunun bu sokakta geçtiğini, sokak sakinleri arasında her zaman çok kuvvetli komşuluk ilişkileri olduğunu söyledi.

Kendisi gibi bazı kişilerin mahalleden taşınmasına rağmen komşularından ve çocukluklarının geçtiği sokaktan ayrılamadıklarını, anne ve babalarının hala bu sokakta oturduğunu anlatan Uçar, o dönemde komşuların birbirlerine misafirliğe gidip sahur yaptığını, aynı şekilde iftarlara gidildiğini belirtti.

Eski günleri hatırlamak amacıyla bu kez tüm sokak sakinlerinin katılımıyla ramazan ve iftar coşkusunun yaşandığı bir iftar düzenlediklerini ifade eden Uçar, şunları söyledi:

"Biz bütün komşular bir araya geldik. El birliğiyle herkes karınca kararınca yemek yaptı. Eski o komşuluk ilişkilerini yeniden canlandırmak istedik. Çok da güzel oldu. Tüm komşularımız çok güzel hazırlık yapmışlar. Bazıları, çorba, bazıları, dolma, sarma yapmış, börekler açmışlar. Çok güzel bir atmosfer oldu."

Uçar, ilk kez yaptıkları bu etkinliği devam ettireceklerini, her ramazanda bir kez sokakta komşuların katılımıyla iftar yapacaklarını kaydetti.

İftara sokakta oturan bir arkadaşının daveti üzerine katılan Fatih Gücük de çok güzel bir etkinlik olduğunu, gelecek yıl kendisinin de buna katılacağını belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti.