Çukurova Belediyeler Birliği (ÇBB) ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Türkiye’nin içinde bulunduğu zor günleri Türk Milleti’nin dayanışmasıyla atlatacağına inandığını belirtip, “Ümit ediyorum ki, önümüzdeki dönemde Türkiye, hukukun egemenliğinin tesis edildiği, demokrasinin güçlendiği bir ülke olur” dedi.
Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye’deki büyükşehir, il ve ilçe belediyelerin bağlı olduğu ÇBB’nin Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı Sheraton Otel’de gerçekleştirildi. ÇBB ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün yönettiği toplantıda 2016-2017 bütçe kararnamesi 1 milyon 50 bin lira olarak oy birliğiyle kabul edildi. Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay’dan boşalan encümen üyeliği seçiminde ise yeni üyeliğe Karaisalı Belediye Başkanı Sadettin Aslan oy birliğiyle seçildi. Toplantıda Azerbaycan’ın başkenti Bakü’ye inceleme gezisi düzenlenmesi de karara bağlandı.
‘Zor günler dayanışmayla atlatılacak’
Meclis üyelerine hitap eden Başkan Hüseyin Sözlü, ÇBB’nin siyaset üstü bir platform olduğunu anımsatıp, 1999’dan beri devam eden birlikteliğin samimiyet ve dayanışmayla sürdüğünü dile getirdi. Başkan Sözlü, 15 Temmuz darbe girişimi, terör olayları ve Suriye’deki iç savaş nedeniyle Türkiye’nin içinde bulunduğu zor günleri Türk Milleti’nin sergilediği büyük dayanışmayla atlatacağına inandığını vurguladı. Başkan Sözlü, “Ümit ediyorum ki, önümüzdeki dönemde Türkiye hukukun egemenliğinin tesis edildiği, demokrasinin güçlendiği bir ülke olur. O yüksek çıtaya ulaştığımızda emin olun ki ifa ettiğimiz görevleri, temsil ettiğimiz hemşehrilerimiz adına çok daha verimli yaparız” diye konuştu.
Dünyaya yön veren ülkeleri kıyasladı
Hukukun egemen olması ve demokrasinin güçlenmesi için çok çaba sarf etmek zorunda olduklarını kaydeden Başkan Sözlü, “Dünyaya baktığımızda, bir yanda petrolü, gazı, kömürü olan zengin ülkeler, diğer yanda demokrasisi güçlü ve hukukun egemenliğini sağlamış ülkeler var. Bu iki grup arasında dünyaya yön verenlerin demokrasisi güçlü ve hukukun egemen olduğu ülkeler olduğunu görüyoruz. Türkiye olarak biz neredeyiz? Onu iyi sorgulamalıyız. Dünyaya yön veren ülkeler arasına girmek için hukukun egemenliğini tesis etmeliyiz, demokrasimizi güçlendirmeliyiz. Bunu sağladığımız zaman göreceğiz ki hem şehrimiz, hem halkımız, hem de ülkemiz kazanacaktır” değerlendirmesini yaptı.