İnsanların bilim ve teknoloji ile etkileşime girmesine imkan sağlayan çok yönlü bir etkinlik olan STEM&MAKER Fest/Expo 2016 organizasyonuna, TED Adana Kolejinin geliştirdiği STEM etkinlikleri damga vurdu.
Hacettepe Üniversitesi Beytepe Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen Türkiye’nin tek STEM etkinliği olan STEM&MAKER Fest/Expo 2016 organizasyonu, Türkiye’nin dört bir yanından gelen 10 binden fazla kişinin katılımıyla gerçekleşti. İki gün süren etkinliğe, TED Adana Koleji damgasını vurdu. Organizasyonda, TED Adana Kolejinin geliştirdiği STEM etkinlikleri okulun öğretmenleri tarafından ziyaretçilere uygulatıldı.
Ziyaretçilerin, TED Adana Koleji STEM&MAKER Lab etkinliklerine yoğun ilgi gösterdiği organizasyonda, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mustafa Hilmi Çolakoğlu da ziyaretçiler arasında yer aldı.
TED Adana, 13 kişilik atölye ekibiyle katıldı
TED Adana kolejinin 13 kişilik atölye ekibi ile katıldığı organizasyonda, Türkiye’nin en ileri gelen eğitimci, mühendis, sanayici ve makerları bir araya geldi. Türkiye’nin dört bir yanından gelen öğretmenlere, atölyelerde TED Adana Koleji öğretmenleri tarafından STEM-MAKER eğitimleri verildi.
TED Adana Koleji Ortaokul-Lise Müdürü Oğuz Korkmaz’ın liderliğindeki ekip, stant alanı dışında düzenlediği atölyelerle de büyük beğeni topladı. TED Adana Koleji Ortaokul ve AR-GE’den Sorumlu Müdür Yardımcısı Can Serdar da, davetli konuşmacı olarak katıldığı “STEM Öğretmenler Konferansı”nda, TED Adana Koleji’nde geliştirilen STEM&MAKER eğitim modelinin de müjdesini verdi.
STEM&MAKER Fest/Expo 2016 hakkında
Eğitici, merak uyandırıcı ve heyecanlandırıcı ürünler ve sunumlar ile katılımcıların bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik alanlarındaki ilgilerini güdülemek ve canlı tutmak amacıyla düzenlenen STEM&MAKER Fest/Expo 2016, 7’den 70’e herkesin erişebileceği bilimsel içeriklerle bütünleştirilmiş yüksek eğlence düzeyine sahip çok yönlü STEM ve MAKER gösterilerini kapsıyor. Etkinlik sürecince katılımcılar, bilim insanları, mühendisler, eğitimciler ve diğer uzmanlarla tanışma, konuşma ve etkileşime girme imkanı buluyor.