Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak, tüm branşlarda eski milli sporculardan yararlanmak gerektiğini söyledi.
Ataşbak, geçen hafta Yüreğir Spor Salonu’nda gerçekleştirilen “Adana ve Türk Cumhuriyetleri Judo Turnuvası”na Zirve Uluslararası Azerbaycan Kulübü’nün kafile sorumlusu olarak Adana’ya gelen eski Avrupa ve Dünya Şampiyonu Halterci Hafız Süleymanoğlu’nu makamında kabul ederek Türkiye ve Azerbaycan ülkeleri arasındaki dostluk, dayanışma, sosyal, kültürel ve sportif ilişkiler hakkında sohbet etti.
Küçük yaşlarda haltere başlayan ve Sovyetler Birliği Milli Takımı mayosuyla 52 kiloda Avrupa şampiyonu olan Hafız Süleymanoğlu’nun daha sonraki yıllarda Türkiye’ye iltica ederek birçok kez Türk Milli Takımı adına Avrupa ve Dünya Şampiyonluğu kazandığını belirten Ataşbak, şunları kaydetti:
“Hafız Süleymanoğlu, halterde dünya klasmanına giren ünlü bir sporcu. Hafız Süleymanoğlu’nu Adana’da görmekten dolayı mutluyuz. Bu gibi sporcular kolay yetişmiyor. Her zaman benim savunduğum bir tez var; faal sporculuk yaşamı sona eren milli ve rekortmen sporcuların deneyimlerinden yararlanmak için antrenörlük cazip hale getirilmeli. Bildiğim kadarıyla Avrupa, dünya ve olimpiyat şampiyonu ünlü halterci Naim Süleymanoğlu da şu anda antrenörlük yapmıyor. Federasyon başkanları, bu gibi ünlü sporcuları antrenörlük yapmaları için ortak noktada buluşarak yeni rekortmen halterciler yetiştirmeleri sağlanmalıdır.”
“TÜRKİYE’DEN CİDDİ TEKLİF ALIRSAM ANTRENÖRLÜK YAPARIM”
Ünlü halterci Hafız Süleymanoğlu, İl Spor Müdürü Abdulkadir Ataşbak’ın kendisine gösterdiği yakınlığa teşekkür etti.
Ataşbak’ın “Eski ünlü sporculardan antrenör olarak yararlanmak gerekir” sözünü çok doğru bulduğunu belirten Süleymanoğlu, ciddi teklif alması halinde Türkiye’de antrenörlük yapmayı düşündüğünü belirterek, “Birçok ünlü antrenör ile çalıştım. Defalarca Avrupa, dünya ve uluslararası müsabakalardan madalyalar kazandım. Bizler profesyonel antrenörleriz. Bilgi ve deneyimlerimizle yeni milli ve rekortmen sporcular yetiştirecek kapasiteye sahibiz. Büyükşehir Belediyelerin imkânları iyi. Yeter ki bu imkanlar bizlere verilsin” diye konuştu.
Adana’da organizasyon konusunda deneyimli bir ekip olduğunu belirten Süleymanoğlu, İl Spor Müdürü Ataşbak ile ekibine teşekkür etti.
Ziyaret sırasında, Şube Müdürleri Halit Yılmazel ile Mustafa Uyanık, Judo Bölge Antrenörü Yusuf Uncular da hazır bulundu.