AK Parti Adana Milletvekili Fatma Gül Demet Sarı, Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, AK Parti Adana İl Başkanı Fikret Yeni, Sarıçam İlçe Başkanı Hasan Karaoğlu, Kadın Kolları Başkanı Sevil Can ve Adana Vali Yardımcısı eşliğinde Sarıçam’da bulunan ve Suriyeli sığınmacıların barındığı çadır kenti ziyaret edip bayram hediyesi dağıttılar.
AK Parti Adana Milletvekili MKYK üyesi Fatma Gül Demet Sarı. kampta kalan çocuklarla tek tek ilgilenip onlara bayram hediyesi verdi. Hiç kimsenin kendi isteğiyle vatanından ayrılmak istemeyeceğini belirten Sarı, "Burada kalan Suriyeli mültecilere kapımızı açmasaydık zor durumda kalacaklardı ve bugün burada bulunanların bir çoğu hayatta olmayabilirdi. Türkiye büyüklüğünü bir kez daha göstermiş ve can havliyle ülkemize sığınan bu insanlara kol kanat gerdi. Onların hayatta kalmalarını sağladık" dedi.
Suriye’den gelen mültecileri ve çocuklarını hiç ayırt etmeden kucakladıklarını ifade eden Sarı, şunları kaydetti:
“Çocuklarımızla geçirdiğimiz keyifli bayramlaşma onların aidiyet duygusuna bir vesile olacak. Biz Suriye’den gelenleri kardeşlerimiz olarak gördüğümüzü her fırsatta dile getirdik. Sayın Cumhurbaşkanımızın Suriyeli kardeşlerimize verdiği vatandaşlık müjdesinin onları ne kadar mutlu ettiğini bizzat gördüm. Vatandaşlık haklarını almalarıyla hayalleri ve geleceklerini kurmak için artık umutları olacağına inanıyorum. Sayın Cumhurbaşkanımızın desteğiyle Suriyeli genç piyanist Tambi Esad’ın Türk vatandaşlığı hakkı kazanması çok güzel bir örnek. Bu çocuklarımızın zihninden savaşı, zulmü, acıyı silerek onları tekrar hayata umutla bağlanmaları için attığımız bu adım çok anlamlı. Sayın Cumhurbaşkanımızın dediği gibi dünyada mazlumların, ezilenlerin umudu olmayı sürdüreceğiz."
AK Parti Adana İl Başkanı Fikret Yeni’de yaptığı açıklamada, Suriye’den gelen vatandaşların yaşamla ölüm arasında kaldıklarını ve öz vatanlarını bırakmak zorunda kaldıklarını belirterek, "Türkiye Cumhuriyeti bu insanlara sahip çıkıp koruyup kolluyor. Hükümetimiz tüm dünyaya insanlık dersi vermiştir. Her şeylerini bize emanet eden bu insanlara sahip çıkmak insanlık görevimizdir. Mübarek Ramazan Bayramına girdiğimiz şu günlerde bu kamplarda kalan Suriyeli vatandaşlarımızın Ramazan sevincine ortak oluyoruz" diye konuştu.
Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan ise çadır kentte ailelerin yakınlarından uzakta bayram geçirdiklerini ifade ederek, "Bu insanlar bize sığınan korunmaya muhtaç insanlar. Bu bayramda sevdiklerinden ve vatanlarından uzaktalar. Bayramı buruk geçirmemeleri amacıyla onları ziyaret ettik ve çeşitli hediyelerle onları mutlu etmeye çalıştık" şeklinde konuştu.