Adana 9. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya müebbet ve ayrıca 23 yıla kadar hapisle cezalandırılması istenen Fuat Demirdelen (37), müştekiler ile tarafların avukatları katıldı.

Mahkeme Başkanı, Adana Dr. Ekrem Tok Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'nden gelen raporda sanığın cezai ehliyetinin tam olduğunun belirtildiğini söyledi. 

Sanık avukatı ise aynı hastane tarafından 10 Temmuz 2012'de müvekkilinin tedavisinin ardından verilen raporda "adam öldürmeye yatkın düşünceleri olduğuna" yer verildiğini aktararak, sanık için İstanbul Adli Tıp Kurumu Gözlem İhtisas Dairesinden yeni bir rapor aldırılmasını istedi.

Söz hakkı verilen taksicinin eşi Nazife Özgan da "Sanık en ağır şekilde cezalandırılsın. Durduk yere benim eşimi öldürmüştür." dedi. 

Sanık ise mahkeme heyeti, öldürdüğü taksicinin ailesi ve tüm taksicilerden özür dilediğini belirterek, "Bu olayı isteyerek gerçekleştirmedim. Halen olayın etkisindeyim." diye konuştu.

Mahkeme heyeti, sanığın, tutukluluk halinin devamına ve cezai ehliyetinin bulunup bulunmadığı yönünde yeniden rapor aldırılması için İstanbul Adli Tıp Kurumu Gözlem İhtisas Dairesine sevkine karar verdi.

Duruşma, eksikliklerin tamamlanması için ertelendi. 

- Olay 

Sarıçam ilçesi Çiçekli Mahallesi'nde 3 Ocak'ta taksici Yaşar Özgan (58) bıçaklanarak öldürülmüş halde bulunmuş, aynı gün cinayet zanlısı Demirdelen, çantasında 3 tabanca, uzun namlulu silah, 4 bıçak, balta, kelepçe, çelik yelek, kask, 4 dizlik, 10 havai fişek ve atış rampası ile çok sayıda mermiyle yakalanmıştı. 

Kendisinden ayrılan nişanlısı ve ailesini öldürmeye gittiği öne sürülen Demirdelen hakkında "Kasten öldürme, silahla yağmaya teşebbüs, silahla birden fazla kişiyi tehdit, ruhsatsız silah bulundurma" suçlarından dava açılmıştı.