Adana'da Büyükşehir Belediyesi ile Adana İnsanına ve Kentine Hizmet Vakfı'nca 17-19 Nisan tarihleri arasında 1'inci Uluslararası Tarihte Adana ve Çukurova Sempozyumu düzenlenecek. Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, sempozyuma yurt içi ve yurt dışından 170 akademisyenin katılacağı söyledi.

Başkan Sözlü, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti'ni 40. Kuruluş yıldönümü sebebiyle ziyaret ederek sempozyumla ilgili açıklamalarda bulundu. Sözlü, 57 farklı üniversiteden akademisyenlerin sempozyumda 150 bildiri sunacaklarını hatırlattı. Emeği geçenlere teşekkür eden başkan, Adana tarihinin ilk kez bu kadar kapsamlı ele alınacağını bildirdi. Sözlü, sempozyum bitiminde 2000 sayfalık dev bir Adana Tarihi kitabının ortaya çıkacağına vurgu yaparak şunları söyledi: "Adana tarihini çalıştıkça 1911 yılında yapılmış tramyav projesi, 1921 yılında yapılmış tarım fuarı ortaya çıkıyor. Bunlar Adana'nın değerini ortaya çıkarıyor. Adana tarihinin ilk kez bu kadar derinlemesine ve önemsenerek ele alınacağı bir çalışma oluyor. Sempozyumda Adana'nın tarihi ile ilgili bildiriler sunulacak. Kültür zincirine yeni halkalar ekleyeceğiz. Binlerce medeniyete ev sahipliği yapan, aslında medeniyetler mezarlığı olan Adana'da çok şükür bin yıldır biz varız. Mezar olmayan tek millet de biziz. Tarih bir milletin geleceğidir. Bu sempozyumu düzenlemenin haklı gururunu yaşıyoruz."

Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, gazetecilere sosyal tesis için yer sözü verdi. Sözlü, bunu siyasi bir beklentiyle yapmadığını kaydederek, "Niteliği iyi olan şeylere sahip çıkmak gerekir. Ben bunu gazetecilere verdiğimden dolayı gazeteciler bana borçlanmasın. Gazeteciler Adana'da kendilerine samimi bir belediye başkanı olduğuna inanırlarsa mutlu olurum" dedi. Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir, başkan Sözlü'ye tesis sözünden dolayı teşekkür etti.