Adana'da cezaevinde hayatını kaybeden 32 yaşındaki Kemal Bakadur'un taziye evinde, ”˜hasmını cezaevinde ziyaret etme' meselesi yüzünden kavga çıktı. Silahların konuştuğu kavgada 3 kişi öldü, 5 kişi de yaralandı.

TAZİYE EVİNDE KAVGA

Olay, merkez ilçe Seyhan'a bağlı Hürriyet Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre; Bitlis Cezaevi'nde yatan 32 yaşındaki Kemal Bakadur, 22 Ağustos'ta hayatını kaybetti. Bakadur'un cenazesi Adana'ya getirilerek burada toprağa verildi. Bakadur'un ölümünün 7. günü baba evinde mevlit okutulup yemek verildi. Taziyeye gelen Atilla Metin (42), burada hasmı Mehmet Akgönül'ü cezaevinde ziyaret ettiği çin Ömer Omay (36) ile tartıştı. İkili arasındaki tartışma kısa sürede büyüyüp kavgaya dönüştü.

KAFANI PATLATACAĞIM

Kavga, taziyeye gelenlerin araya girmesiyle daha fazla büyümeden önlendi. Buradan ayrılan Omay, yaklaşık 10 dakika sonra geri döndü ve Metin ile barışmak istedi. “Sen benim hasmımı nasıl ziyaret edersin. Senin kafanı patlatacağım” diyerek Ömer Omay'ı vuran Metin, yanındakilere de kurşun yağdırdı. Bunun üzerine çıkan silahlı kavgada Ömer Omay, Orhan Omay (32), Mehmet Daş (36), Adnan Omay (30) Aydın Daş (36), Serkan Avuncaner (36), Abdurrahman Akgönül (36) ve Atilla Metin (42) yaralandı.

HASTANEYİ BASTILAR

Yaralılar Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Yüreğir Başkent, Özel Adana Hastanesi, Balcalı Hastanesi ve Özel Algomed Hastanesi'ne kaldırılarak, burada tedavi altına alındı. Ancak Ömer Omay, Orhan Omay ve Mehmet Daş, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Ölenlerin yakınları Atilla Metin'in kaldırıldığı hastaneyi basıp, Metin'i öldürmek istedi. Ancak polis zırhlı araçlarla hastane önünde önlem alarak zanlıyı öldürme girişimini engelledi.

HAYATİ TEHLİKESİ VAR

Ömer ve Orhan Omay ile birlikte Mehmet Daş'ın cenazesi, otopsi yapılmak üzere Adana Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Olayı başlatan ve şahısları vurduğu öne sürülen Atilla Metin'inde hayati tehlikesi olduğu öğrenilirken, olaya karıştığı ileri sürülen çok sayıda kişiyi de gözaltına alındı. 3 kişinin ölümü, 5 kişinin de yaralanması ile sonuçlanan olayla ilgili soruşturmaysa sürüyor.