Son olarak gireceği direksiyon sınavına TIR sürerek hazırlanan Tangsak, ''Çöp kamyonu sürerek sokakları temizlemek ve mahallelerin güzelleşmesini istiyorum'' dedi.

5 çocuk annesi olan ve 2 torunu bulunan Tangsak, eşinin de desteği ile sürücü kursuna yazıldı. 'D' ve 'E' sınıfı ehliyetleri almak için girdiği yazılı sınavdan geçen Tangsak, direksiyon derslerine başladı. Daha önce otomobile bile binmeyen Kezban Tangsak, direksiyon dersinde TIR sürmeye başladı. Tangsak'ı TIR'ın direksiyonunda gören diğer sürücüler şaşkınlığını gizleyemedi.

İHA muhabirinin sorularını yanıtlayan Tangsak, "Ben 'B' ehliyeti alacaktım 'D' alamam ilkokul mezunuyum diye. Eşim alabilirsin dedi. Sorduk alabilirsin dediler. Bende en iyisi çöp kamyonu kullanım hayalimi gerçekleştiririm dedim. Öyle yazıldım ve sınavı geçtim. Sokaklara bakıyorum her yer çok pis. Çöp kamyonu sürerek oraları temizlemek ve mahallelerin güzelleşmesini istiyorum. Çöp kamyonu sürersem etrafımda hiç pislik kalmayacağını düşünüyorum" dedi.

Kadınlara önerilerde de bulunan Tangsak, "Kadınlara önce kendilerine güvenmelerini öneriyorum. Psikolojik baskı altında kalmayın. Bir kadın istedikten sonra her şeyi yapar. Yeter ki istesin. 'Ben bunu yaparım' desin. Bu kadar basit. Benim yapamayacağım iş yok diye düşünsünler. Hiçbir baskı altında kalmasınlar kesinlikle" diye konuştu.

'D' sınıfı ehliyet alacağını duyanların "Kadından da TIR sürücüsü mü olurmuş" dediklerini ifade eden Kezban Tangsak, "Korna çalışıyorum diğer kursiyerler şaşırıyor. Kurs sırasında dolmuş şoförleri baka kalıyor. 'Aaa kadın sürüyormuş' diyorlar. Beni TIR'ı sürerken gördükleri zaman şaşırıyorlar" şeklinde konuştu.

Tangsak'ın direksiyon hocası Esef Bayar ise daha önce 'E' sınıfı ehliyet alan olduğunu ancak 'D' sınıfı ehliyet alan sürücü adaylarının olmadığını belirterek, "Kezban hanım arada heyecanlandı ama gayet normal. Kurs esnasında dolmuşçular bakıyor şaşırıyor. Biz de ilk defa bir kadına 'D' sınıfı ehliyet vermekten gurur duyuyoruz" ifadelerini kullandı.