Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (ABTÜ), yapımı devam eden ana yerleşke inşaatında “Temelden Engelsiz Üniversite” bilinci ile binalarını yükseltmeyi sürdürüyor.
Adana Kent Konseyi Engelli Meclisi ile ortak yürütülen “Temelden Engelsiz Üniversite” projesi kapsamında sorumlu Mimar Numan İhsanoğlu, beraberindeki heyetle birlikte yerleşke alanında denetim gerçekleştirerek gerekli düzenlemeler yapılması konusunda yetkililerle iş birliğinin artırılması kararına vardı.
ABTÜ ana yerleşkesinde engelliler için yapılan çalışmalar arasında; engelli otoparklarının binalara yakın yerlere yapılması, toplu taşıma kullanan engelli vatandaşlar için duraklardan itibaren uygun rampaların oluşturulması, bina girişlerinde engelli rampalarının yapımı, görme engelli vatandaşlar için hissedilebilir yüzeyli yaya yollarının yapılması, yine görme engelli vatandaşlar için Braille alfabesi ile yazılmış yönlendirme levhaları ile yardıma ihtiyaç duyulmadan bina içerisinde dolaşımın sağlanabilmesi, asansörler için sesli uyarı sistemi ve Braille alfabesini içeren tuşların yapımı, tekerlekli sandalye kullanımına uygun asansörler ve her katta engelli vatandaşların kullanımına uygun tuvaletlerin bulunması gibi kolaylaştırıcı etkenler bulunuyor.
Adana Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Ali Duran Karakaya, proje kapsamında gösterdiği hassas yaklaşımdan ötürü ABTÜ Rektörü Prof. Dr. Aykut Gül’ü makamında ziyaret ederek teşekkürlerini iletti. Karakaya, “Adana’mızın, ülkemize örnek olacak bir üniversiteye sahip olmasından dolayı mutluluk duyuyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
ABTÜ Rektörü Prof. Dr. Aykut Gül, herkesin potansiyel bir engelli adayı olduğunu hatırlatarak, “Üniversite yerleşkemizi engelli vatandaşlarımızın yaşadıkları zorlukları göz önüne alarak inşa ediyoruz. Bu kapsamda Kent Konseyi Engelli Meclisi ile ortak çalışmaktan mutluluk duyuyoruz. ABTÜ ana yerleşkesi ‘Temelden Engelsiz Üniversite’ olacaktır. Destek veren herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.