Trafik Eğitim ve Geliştirme Merkezi (TEGEM) Trafik Melekleri, Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (Adana BTÜ) Rektörü Prof. Dr. Adem Ersoy’u makamında ziyaret etti.

Kurucu Müdür Kadir Tuncay, eğiticiler ve anaokulu öğrencilerinden oluşan grup Rektör Prof. Dr. Ersoy’dan destek sözü aldı.

TEGEM Kurucu Müdürü Kadir Tuncay, beş yıldır devam eden “trafik melekleri” projesinde 5-8 yaş arası 26 bin trafik meleği yetiştirdiklerini belirtti. Tuncay, “Anaokulu ve 1. sınıf öğrencilerine uygulamalı trafik eğitimleri veriyoruz. Trafik kazalarının eğitimle azalabileceğine inanıyoruz. Amacımız çocuk yaşlarda trafik bilincinin oluşturulması ve meleklerimizin büyüklerine örnek olmasıdır. Bu kapsamda Adana BTÜ ile ortak proje yapmayı düşünüyoruz.” dedi.

Adana BTÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Ersoy, trafik kazalarının toplumumuzun kanayan yarası olduğunu belirterek, her yıl binlerce insanın bu sebepten ötürü hayatını kaybettiğine dikkat çekti. Prof. Dr. Ersoy, “Alınabilecek küçük tedbirler ve dikkatle trafik kazalarının önlenmesi mümkün olabilir. Erken yaşta eğitim ve trafik bilincinin oluşturulması, ileriki nesiller için trafik canavarına dur diyecek bireyler yetiştirilmesini sağlayacaktır. TEGEM’i bu sosyal sorumluluk projesi için tebrik ediyorum. Adana BTÜ olarak bizler de ortak projelerle her türlü desteği sağlamaya hazırız.” ifadelerini kullandı.

Görüşmede, anaokulu öğrencilerinin oluşturduğu “trafik melekleri” Rektör Prof. Dr. Adem Ersoy’a trafik kurallarına uyacaklarına ve uymayanları uyaracaklarına dair söz vererek, kendi elleriyle yaptıkları çiçek ve hediyeleri takdim etti.