Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Adana Şubesi, Çukurova ilçesinde bulunan Kenan Evren Bulvarı’nın isminin, 15 Temmuz’daki darbe girişimi sırasında Ankara’da şehit olan Adanalı ikiz özel harekat polisleri Ahmet ve Mehmet Oruç’un isminin verilmesi için imza kampanyası başlattı.
TÜMSİAD Adana Şubesi’nde basın toplantısı düzenleyen Şube Başkanı Yakup Kutluca, “Türkiye Cumhuriyeti devletinin milli bütünlüğüne ve demokratik yapısına karşı, haince ve alçakça plan hazırlayıp darbe girişimine teşebbüs eden kanlı terör örgütünü şiddetle lanetliyor, Türk demokrasisini kesintiye uğratmak isteyen vatan hainlerine karşı, onurlu duruş sergileyen aziz milletimize de sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.
TÜMSİAD ailesinin dün olduğu gibi bugün de devletin ve milletin yanında dimdik durduğuna dikkat çeken Kutluca, “15 Temmuz da o karanlık geceden itibaren, başkomutan cumhurbaşkanımızın emirleri doğrultusunda dik duruşunu hiç bozmadan, demokrasi ve cumhuriyetimizin korunması adına, sokaklarda ve meydanlarda iradesini ortaya koyarak, ikinci bir emre kadar da halkımız ile birlikte, demokrasi nöbetine devam demiştir. Tarihten bu yana hakka, adalete inanan ve hiçbir zaman zulme boyun eğmeyen kahraman milletimizin evlatları, ay yıldızlı bayrağımızın altında toplanarak, milli birlik ve beraberliğimizi bozmak ve bu güzel vatanımızı bölmek isteyenlere karşı, hamdolsun bağımsızlığımıza gölge düşürmemiştir. Ülkemizin daha da güçlenmesi için, sürdürülebilir iktisadi projelerin hayata geçirilebilmesi hususunda sanayici ve işadamlarımıza büyük görevler düşmektedir” diye konuştu.
Şehitlere Allah’tan rahmet, yaralı gazilere ise acil şifalar dileyen Kutluca, “TÜMSİAD Adana şubesi olarak, 15 Temmuz’da Ankara Gölbaşı Özel Harekat Merkezine yapılan hain saldırıda şehit olan polislerimizden, Adanalı Ahmet ve Mehmet Oruç ikiz kardeşlerin adına, Kenan Evren Bulvarı’nın isminin ‘Şehit Ahmet-Mehmet Bulvarı’’ olarak değiştirilmesi için, yetkililere sunulmak üzere şu an, imza kampanyası başlatıyoruz” dedi.
Kampanyaya ilk imzayı basın toplantısına katılan şehit özel harekatçılar Ahmet ve Mehmet Oruç’un babası Ali Oruç imzaladı. Şube Başkanı Kutluca, şehit babası Ali Oruç’a Türk bayrağı ve Kuranı Kerim hediye etti.