Adana İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar, gelecek dönem eğitime başlayacak okulların, sınıfların öğrenci sayısını düşürmesi açısından önem taşıdığını söyledi.
Akpınar, beraberindeki heyetle birlikte Çukurova ilçesinde 2016-2017 Eğitim-Öğretim Dönemi’nde eğitim vermek üzere yapımı tamamlanan Yaşar-Rukiye Kısacık Anadolu İmam-Hatip Lisesi başta olmak üzere, inşaat halindeki okulların son durumlarını yerinde görmek üzere incelemelerde bulundu.
Yapımı devam etmekte olan okulların yeni eğitim- öğretim yılına yetiştirilmesi adına inşaat alanlarını ziyaret eden Akpınar, altyapı çalışmalarını inceleyerek okulların yapımında kullanılan malzemeler ve işçilik hakkında yetkililerden bilgi aldı.
Yapıların eksik noktalarının biran önce giderilmesi talimatını veren İl Milli Eğitim Müdürü, öğrencilerin güvenliklerinin ön planda tutulmasının önemine dikkat çekti.
Gelecek eğitim -öğretim döneminde eğitime başlayacak olan bu okulların, sınıfların öğrenci sayısını düşürmesi açısından önem taşıdığını ve hala ikili eğitim veren okulların da okul sayısının artmasına bağlı olarak bir an önce tekli eğitime geçmelerini arzu ettiklerini ifade etti.