Adana Piri Reis Adanalu Lisesi öğrencileri Nasa, Harvard ve MIT’i ziyaret etti.
Bilime önem veren Piri Reis Adanolu Lisesi öğrencileri 27 Haziran- 8 Temmuz 2016 tarihleri arasında Amerika Birleşik Devletleri’ne gerçekleştirilen programda kapsamında NASA (Kennedy Space Center) ile Harvard ve MIT (The Massachusetts Institute of Technology) Üniversitelerini ziyaret etti. Okul müdürü Murat Koçer, klasik eğitim çizgisinin dışına çıkarak gençlerin gelecek vizyonlarını kurgulamak, farklı deneyimler kazanmalarını sağlamak ve Türk bilim adamlarının yetişmesine katkıda bulunmak amacıyla 2015 yılında CERN Nükleer Araştırmalar Merkezini ziyaret ettiklerini, 2016 yılında ise NASA ve Harvard-MIT ziyeretlerini gerçekleştirdiklerini söyledi. Adana için bir ilk olan bu çalışmanın, kapsamı bakımından oldukça yoğun ve bir o kadar da faydalı olduğuna değinen Koçer, "Öğrencilerimiz sırasıyla Miami, Orlando, New York, Washington, Philadelphia, Ontario ve Boston şehirlerini gezdi. Nasa’da tüm gün incelemede bulundular. Nasa astronotu Frederick D.Gregory ile öğle yemeğinde bir araya gelen gençlerimiz merak ettiklerini öğrenme fırsatı buldu. Hayal kuran, azimli, kararlı ve çalışkan insanların üretme ve teknolojiye hükmetme sürecine bizzat şahit oldular. Dünyanın en iyi Üniversiteleri arasında yer alan Harvard ve MIT’i gezen gençlerimiz en iyi olmak ve zirvede yer almak için motivasyon ve çalışmanın önemini bir kez daha kavradı" dedi.
Koçer, ayrıca gençlerin bu program kapsamında gezilen şehirlerde görülmesi gereken müze ve turistik mekanlardan kısaca Miami ve Florida sahilleri, gibi önemli yerleri ziyaret ettiklerini 12 gün boyunca unutulmayacak bir süreç yaşadıklarını ifade etti. 6-12 Ağustos 2016 tarihleri arasında 2.kez CERN Nükleer Araştırmalar Merkezini ziyaret edeceklerinin bilgisini veren Koçer, Piri Reis Anadolu Lisesi’nde akademik başarının çok önemli olduğunu, ancak sadece akademik başarının 21.yüzyılda istenen birey donanımı açısından yeterli olmadığına dikkat çekerek şunları kaydetti:
"Akademik alanda başarılı gençlerimizin iyi düzeyde yabancı dil bilmesinin yanında bilimsel, sosyal, kültürel, sportif, sanatsal alanda da donanımlı olmarı gerekiyor. bu Bu nedenle her alanda gençleri desteklemeye devam edeceğiz. Desteklerimizle öğrencilerimiz dünya çapında kendilerini ispat edecekleri, proje ve organizasyonlarda daha fazla yer alarak, tüm platformlarda varlığımızı devam ettirecekler."