ADANA (AA) - Adana Valisi Mahmut Demirtaş, "Adana bugün darbeye ve darbecilere karşı ayağa kalkmıştır. Biz şu an Adana'da bulunan 6. Mekanize Piyade Tümen ve Garnizon Komutanlığındaki askerlerimizle birlikte, devletimize hükümetimize, siyasi otoriteye bağlı olarak görevimizi yerine getiriyoruz." dedi.

Demirtaş, Istanbul ve Ankara'da FETÖ'nün kalkışma girişimiyle ilgili AA muhabirine açıklamada bulundu.

Bütün Adanalılara ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına, darbe girişimine karşı gösterdikleri tepkiden dolayı teşekkür eden Demirtaş, "Herkesin siyasi otoritenin emrinde, demokrasiye bağlı, insan haklarına saygılı, sandığa sahip çıkan vatandaşımız olduğu için de gurur duyuyorum." diye konuştu.

Demirtaş, şunları kaydetti:

"Adana bugün darbeye ve darbecilere karşı ayağa kalkmıştır. Biz şu an Adana'da bulunan 6. Mekanize Piyade ve Tümen Komutanlığındaki askerlerimizle birlikte, devletimize hükümetimize, siyasi otoriteye bağlı olarak görevimizi yerine getiriyoruz. Çok şükür Adana'da ciddi bir problemimiz yok. Demokrasiye inanıyoruz, siyasi otoriteye inanıyoruz, hükümetimize güveniyoruz, hükümetimizin arkasındayız. Kesinlikle darbecilere ve darbeye izin vermeyeceğiz. Sandığa saygı duyacağız, vatandaşın oyuna sahip çıkacağız. Herkes bunu çok iyi bilsin. Biz, Adanalılar olarak devletimizin, cumhurbaşkanımızın ve hükümetimizin yanındayız. Hep birlikte inşallah darbecilere karşı gereken cevabı vereceğiz."

- "Hukuka aykırı davranan gereken cevabı alacak"

Demirtaş, kentin hiçbir noktasında problem yaşamadıklarını ifade etti.

Hukuka aykırı hareket eden kim olursa olsun bunun cezasını çekeceğini vurgulayan Demirtaş, "Herkes bunu bilmeli. Kim hukuka ve kanunlara aykırı davranırsa, bu kim olursa olsun mutlaka gereken cevabı alacaktır. Bu darbeci de olabilir, bu asker de olabilir. Kim olursa olsun. Görevimizi yapıyor, demokrasiye ve devletimize sahip çıkıyoruz. Vatandaşın sandığına sahip çıkıyoruz, vatandaşın oyuna saygı duyduğumuz için bunları yapıyoruz." diye konuştu.