Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay, kentteki bir otelde düzenlenen törende, Türkiye'nin en güçlü 14 oyuncusunun, organizasyonda şampiyon olmak için mücadele edeceğini söyledi.
Tulay, sporcuların 13 gün boyunca barışı, centilmenliği, mücadeleyi ve dostluğu bir potada buluşturarak finale ulaşmaya çalışacağını ifade ederek, "Bu yılın çok önemli bir özelliği var. İlk kez 1966'da gerçekleştirilen Türkiye Satranç Şampiyonası'nın 50. yılını kutluyoruz" diye konuştu.

Satrançseverlerin organizasyonu merakla beklediğini anlatan Tulay, "Federasyonumuzun en önemli turnuvalarından olan Türkiye Satranç Şampiyonası'nı, Adana Büyükşehir Belediyesi'nin destekleriyle gerçekleştiriyoruz. Keyifli, heyecan dolu bir turnuva olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

PTT 1. Lig takımlarından Adana Demirspor'un kulüp başkanı Sedat Sözlü ise bir spor adamı olarak satrancın çocuklara öğretilmesi gerektiğini belirtti.

Üç çocuğu olduğunu, onları satranca yönlendirmeyi düşündüğünü dile getiren Sözlü, "Çocuklarımızı, 'zeka oyunu' dediğimiz bu yarışmalarla yetiştirmek faydalı olur. Böyle bir organizasyonda olmaktan gurur duyuyorum" şeklinde görüşlerini aktardı.

Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak ise sporculara başarı diledi.

Osmaniye Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir'in de katıldığı şampiyona, protokol üyelerinin "ilk hamleyi" gerçekleştirmesiyle başladı.

Şampiyona, 10 Aralık'a kadar sürecek.