Adana Adliyesi Medya İletişim Bürosundan yapılan açıklamaya göre, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan ile Başsavcıvekilleri Cumali Tülü ve Mehmet Arıkan, Köprülü Mahallesi'ndeki inşaat alanında incelemede bulunarak, proje müdürü Şavkı Sağır'dan bilgi aldı.

Yerin 12 metre altına kadar kazı yapılıp temel atılacağını ancak 7 metrede yeraltı sularının çıktığını, şu an suyun tahliyesinin yapıldığını ifade eden Sağır, şunları kaydetti:

"Su seviyesini birkaç gün içinde düşüreceğiz. Kazı çalışmaları sırasında çıkarılan toprağın tahliyesi sürüyor. Bugüne kadar yaklaşık 150 bin metreküp hafriyat malzemesi çıkarıldı. Günlük 5 bin metreküp civarında toprak çıkarıyoruz. Bugüne kadar çıkarılan toprak malzeme belediyenin döküm sahasına götürülüyordu. Başsavcılığımızın girişimleriyle hafriyat çalışmalarından çıkan toprak malzeme bundan sonra Çukurova Üniversitesi yerleşkesindeki Seyhan Baraj Gölü gövde inşaatında kullanılan malzemenin alındığı çukur alanların doldurulması için kullanılacak."

Başsavcı Yeldan ise Ramazan Bayramı'ndan sonra binanın temelinin atılmasının planlandığını, inşaatın bin iş gününde tamamlanmasının öngörüldüğünü belirtti.

Binanın iki bodrum katı, zemin kat ve en yükseği 6 katlı olacak şekilde toplam 16 bölümden oluşacağını aktaran Yeldan, "Binamız hizmete girdiğinde, Türkiye'nin en büyük ve en modern adalet binaları arasında yer alacak. Gerek fiziki yapısıyla gerekse peyzaj düzenlemeleriyle hem vatandaşlarımızın hem de personelimizin çok rahat kullanabileceği bir bina olacak."

- 180 mahkeme, 310 hakim ve 209 savcı odası bulunacak

58 bin metrekarelik alana inşa edilen adalet binasının 30 bin metrekaresine bina, 28 bin metrekaresine ise yol, çevre düzenlemeleri ve peyzaj çalışmaları yapılacak.

Tamamlandığında Türkiye'nin en büyük üçüncü adliyesi olma özelliği kazanacak adliye binasında 209 cumhuriyet savcısı odası, 310 hakim odası, 180 mahkeme, 119 çeşitli müdürlük ve idari hizmet amaçlı oda, 325 arşiv ve emanet deposu, 6 yemekhane ve kafeterya ile bebek bakım odası yer alacak. Ayrıca kuaför, kütüphane, 400 kişilik konferans salonu da bulunacak.

Bina içinde vatandaşların işlerini kolaylaştıracak PTT, banka ve tabiplik gibi sosyal ve fiziksel ihtiyaçları karşılayacak birçok donatı da yer alacak. Bunların yanı sıra hem personelin hem de vatandaşların kullanabileceği bin 132 araç kapasiteli kapalı, 470 araç kapasiteli açık otopark hizmet verecek.