Çin'in Nanjing kentinde düzenlenecek Yaz Gençlik Olimpiyat Oyunları'nda üç adım atlama branşında Türkiye'yi temsil edecek milli atlet Gamze Şimşek, şampiyonadan madalyayla dönmeyi hedefliyor.

Spora ilkokulda basketbol oynayarak başlayan ve beden eğitimi öğretmeninin tavsiyesiyle üç adım atlama branşına yönelen 17 yaşındaki Gamze Şimşek, 6,5 yıllık spor hayatına çok sayıda şampiyonluk sığdırdı. Antrenörü Yavuz Lavkor ile katıldığı birçok ulusal ve uluslararası şampiyonada derece elde eden Şimşek, Trabzon'da 17-18 Mayıs'ta yapılan Türkiye Yıldızlar Şampiyonası'nda 12,03 metre atlayarak Türkiye Şampiyonu oldu.

En son Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de yapılan Avrupa Yaz Gençlik Olimpiyat Oyunları Atletizm Avrupa seçmelerinde katılan Şimşek, 12,14 metre atlayarak 16-28 Ağustos'ta Çin'in Nanjing kentinde yapılacak Yaz Gençlik Olimpiyat Oyunları'nda Türkiye'yi temsil etme hakkı kazandı.

Her 4 yılda bir düzenlenen oyunlara gitmek için vize alan atletizm branşındaki 7 Türk sporcudan biri olan yıldız milli atlet Şimşek, oyunlara şampiyonluk hedefiyle hazırlanıyor.

- "Hedefim kürsüde birinciliğe çıkmak"

Şimşek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, küçük yaşlarda spor yapmaya başladığını, başarılı olmak için çok çalıştığını söyledi.

Atletizmi çok sevdiğini, antrenörü Yavuz Lavkor ile üç adım atlama branşında çeşitli dereceler elde ettiğini belirten Şimşek, başarılarından dolayı milli takıma seçildiğini ifade etti.

Katıldığı çok sayıda ulusal ve uluslararası şampiyonadan şampiyonluk ve derecelerle döndüğünü aktaran Şimşek, "En son Yaz Gençlik Olimpiyat Oyunları öncesi Azerbaycan'da atletizm branşında yapılan Avrupa seçmelerine katıldım ve Çin'de yapılacak oyunlara vize aldım. Çalışmalarımı sürdürüyorum. Oyunlarda elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağım. Hedefim kürsü birinciliğe çıkmak" dedi.

Şimşek, yoğun bir antrenman dönemi geçirdiğini bildirerek, kendisine destek olan antrenörü ve ailesine teşekkür etti.

- "Başarılı ve yetenekli bir sporcu"

Antrenör Yavuz Lavkor ise Gamze'nin çok başarılı ve yetenekli bir sporcu olduğunu kaydetti.

Böylesi yetenekli sporcuların Türkiye'de zor yetiştiğini anlatan Lavkor, "Gamze de bu yeteneklerden bir tanesi. Çalışmayı çok seviyor. Başarılı olmasının en büyük nedeni yetenek ile çalışmayı birleştirmesi" diye konuştu.

Lavkor, sporcusunun bu yıl hem Türkiye şampiyonu olduğunu hem de Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de yapılan Avrupa Yaz Gençlik Olimpiyat Oyunları Atletizm Avrupa seçmelerinde Çin'e gitmeye hak kazandığını hatırlattı.

Yaz Gençlik Olimpiyat Oyunları'na Adana'dan giden ilk sporcunun Gamze olduğuna işaret eden Lavkor, "Bu Adana atletizm tarihinde bir ilk oldu. Onun gururunu yaşıyorum. Gamze yetenekli bir sporcu, inşallah Çin'de de başarılı olacak. Böyle bir sporcu yetiştirmenin gururunu yaşıyorum" dedi.