Üzmez, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yangın sezonu öncesinde bütün hazırlıkları tamamladıklarını ve sezon boyunca ormanlık alanların her metrekaresini korumak için mücadele edeceklerini belirtti.

Ormanların korunarak gelecek nesillere aktarılması için vatandaşlara da bazı görevler düştüğünü ifade eden İsmail Üzmez, şunları söyledi:

''Dikiyoruz, koruyoruz, artırıyoruz. Fakat, bunların gelecek nesillere aktarılması için vatandaşlarımıza da bazı görevler düşüyor. Vatandaşlarımızın, en ufak bir duman gördüklerinde 'Alo 177' ihbar hattını aramalarını istiyoruz. Bir telefonla ormanlarımızın geleceğini kurtarabilirler. 77 milyon vatandaşımızın, bizim 'gözümüz ve kulağımız' olmasını bekliyoruz.  Bu bir zincirdir. Türkiye'de herkesin bu konuda  sorumluluk üstlenmesini istiyoruz. Üç tuşa basarak, orman yangınlarını engelleyebilirler.''

Özellikle Akdeniz Bölgesi'nde yazların sıcak ve kurak geçtiğini anımsatan Üzmez, bu durumun orman yangınları açısından büyük bir tehdit unsuru olduğunu vurguladı.

- Yangına 15 dakikada müdahale ediliyor

Orman Genel Müdürlüğü olarak tüm ormanları 24 saat gözetlediklerini, orman yangınlarına çok kısa sürede müdahale ettiklerini anlatan İsmail Üzmez, ''Biz bütün ormanlarımızı gözetliyoruz ama kör noktalar olabilir veya tarla yanıyordur, ilerde ormana sıçrayabilir. Bu nedenle ormanlarımıza olan zararları ortadan kaldırmalıyız. Orman yangınlarına 15 dakikada müdahale ediyoruz. Bizim, ilk müdahale için 900 ekibimiz var. Nerede bunlar? Ormanların en kritik yerlerinde, 7 gün 24 saat yatıyorlar ekiplerimiz. İtfaiyeci, pompacı, sucu, iş makineleri... Bir yangın ihbarında oraya en yakın ekip yönlendiriliyor. 15 dakika da müdahale ediliyor'' şeklinde konuştu.