Ülkücü İşçiler Derneği Kozan Şubesi tarafından Gazeteci Yazar Lütfi Yıldız'ın katılımıyla “Kutlu Davada Ülkücü Şehitler” isimli anma gecesi düzenledi.

Program kapsamında 1980 öncesi şehit edilen Hasan Elaldı’nın Kozan Mezarlığı’ndaki kabrini ziyaret eden bir heyet, dua etti.

Kozan Belediye Sinema Salonu’nda devam eden program, Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Kozan Ülkücü İşçiler Derneği Başkanı Hacı Uçar, konferansa katılanlara teşekkür etti. Ülkücü şehitlerin bazı rüzgârgülleri gibi davalarından vazgeçmediklerini ifade eden Uçar; “Onlar önce adam sonra dava adamıydı. Onlar zulmün her çeşidine maruz kaldılar fakat hiçbir zaman zalimlere eyvallah etmediler. Onlar imanlı bir Müslüman olarak, garip gelip, garip gitmenin haysiyet ve faziletini şeref bildiler ve emrine şükür dualarını dillerinden düşürmediler. Onlar daha bıyıkları bile terlemeden bir güzel ülküye sevdalanmışlar ve destan olmuşlardı dillere.” diye kaydetti.

Ülkücü İşçiler Derneği Genel Başkanı Hakan Kandemir ise Türkiye'nin en büyük buhranlarının ve kardeş kavgalarının yaşandığı 1980'li yıllarda hayatını kaybeden ülkücü şehitleri ve yaptıkları mücadeleyi asla unutmayacaklarını ifade etti.

MHP Adana Milletvekili Muharrem Varlı’nın konuşmanın ardından kürsüye çıkan Gazeteci - Yazar Lütfi Yıldız ise ‘80 öncesi Ülkücü Şehitler Ansiklopedisi’ çalışmalarını yapan biri olarak tüm ülkücü şehitlerin mezarlarını gezdiğini belirtti. Yıldız, “Ülkücü şehitlerin mezarlarında dua ettim. Zor günlerden geçtiğimiz 1980 öncesi birçok ülkücü şehit verdik.” dedi.