Adana Büyükşehir Belediyesi üniversiteye hazırlanan öğrencilere Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) sonuçlarına göre en doğru üniversite ve fakülte tercihi yapabilmeleri konusunda rehber oldu. İstanbul Kültür Üniversitesi ile birlikte organize edilen ‘Doğru Tercih ve Kariyer Planlama Semineri’nde yaklaşık 3 bin öğrenci, doğru tercih yapmanın püf noktalarını öğrendi.
Adana genelinde 11 Gençlik Merkezi’ndeki ücretsiz kurslarla öğrencileri geleceğe hazırlayan Adana Büyükşehir Belediyesi, İstanbul Kültür Üniversitesi’nin sosyal sorumluluk projelerinden olan Doğru Tercih Platformu’yla işbirliği içinde Çukurova Üniversitesi Lütfullah Aksungur Spor Salonu’nda ‘Doğru Tercih ve Kariyer Planlama Semineri düzenledi.
“GENÇLERİMİZİ GELECEĞE HAZIRLIYORUZ”
Üç seansta yaklaşık 3 bin öğrencinin eğitim aldığı seminerin açılışında konuşan Adana Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Daire Başkanı Fahri Durukan, Başkan Hüseyin Sözlü’nün talimatlarıyla eğitimin her alanında hizmet ürettiklerini belirtti. Durukan, “Gençlik Merkezlerimizde geleceğe hazırlanan gençlerimize sınavlarda başarılar diliyoruz. En doğru tercihleri yapıp, hem üniversite, hem de çalışma hayatlarında başarılı ve mutlu olmalarını temenni ediyoruz. Önümüzdeki yılda Gençlik Merkezi sayısını 15’e çıkarıp, yaklaşık 10 bin öğrencimize ulaşmayı hedefliyoruz” dedi.
“SEVEREK YAPACAĞINIZ MESLEĞİ SEÇİN”
Semineri veren İstanbul Kültür Üniversitesi Doğru Tercih ve Kariyer Planlama Uzmanı Nur Erdem Özener de Türkiye’nin en büyük sorunları arasında işsizliğin geldiğini belirtip, öğrencilere mezuniyetin ardından çalışma hayatına zorlanmadan dahil olmaları için tavsiyelerde bulundu. Doğru tercih yapmanın püf noktalarını anlatan Nur Erdem Özener, “Yüksek öğrenimde ve çalışma hayatında başarılı ve mutlu olmanın yolu severek yapacağınız mesleği seçmekten geçiyor. Tercihlerinizde mutlaka ana etken severek yapacağınız meslek olsun” diye konuştu.
Seminerin sonunda Gençlik ve Spor Daire Başkanı Fahri Durukan, Doğru Tercih ve Kariyer Planlama Uzmanı Nur Erdem Özeren’e çiçek vererek teşekkür etti.